Værbitt Visit Norway-film til internasjonale festivaler

Reklamefilmen «We have survived nature for ages» for Visit Norway med Thorbjørn Harr i hovedrollen har blitt valgt ut til både Portland Film Festival USA og Aesthetica Film Festival i England.

Harr
Ifølge regissør Christian Holm-Glad nølte ikke Thorbjørn Harr med utfordringer som å ri barbak i full galopp eller ligge midtfjords i særdeles kaldt vann.

«We have survived nature for ages», laget av Bleed og med regi av Bacon-regissør Christian Holm-Glad, handler ikke om lange, vakre, lyse somre eller nydelig puddersnø, men det er tiden imellom disse; det grå, røffe og våte været som hylles i denne filmen.

Filmen har funnet sitt internasjonale publikum og har i tillegg til å være shortlistet på Epica awards nå altså blitt valgt ut til to store internasjonale festivaler i den samme grå og røffe perioden den beskriver, Portland Film festival i Oregon går av stabelen denne uken, mens Aesthetica Film Festivals i York finner sted i november.

Byrået bak kampanjen er Bleed ved Dag Laska og filmen er regissert av Christian Holm-glad og produsert av Bacon.

– Det er gøy at filmen treffer sitt internasjonale publikum som jo er hele tanken bak en film for Visit Norway, kommer det entusiastisk fra Holm-Glad.

Samarbeidet med Thorbjørn Harr satte regissøren stor pris på. Han kan fortelle at Thorbjørn ikke nølte med utfordringer som å ri barbak i full galopp eller ligge midtfjords i særdeles kaldt vann.

– Da vi dro Thorbjørn opp fra vannet etter en lengre tagning var han så kald at det først var vanskelig å få ordentlig kontakt med han, to minutter etter så han på meg og sa «Vi tar en til». Jeg hadde det jeg trengte og produsenten var tydelig på at nå var det nok, men alltid imponerende med skuespillere som Thorbjørn som hele tiden vil pushe grensene for å få best mulig resultat.