Det grønne gullet – Arvesølvet

Arbeid av Itera Gazette

Landbruks- og matdepartementet er aktuelle med boken «Det grønne gullet – Arvesølvet», en redaksjonell og visuell hyllest til gårdbrukerne og norsk landbruk.

Bokutgivelsen består av nitten intervjuer med alt fra enkeltgårdbrukere, til forskere og industriaktører innen foredling. Samtlige fortellinger er bygget opp rundt informantenes betraktninger om egen virksomhet, valget, bidraget, verdiskapingen og framtiden, og blir supplert av dokumentariske foto. Boken består i tillegg av seks kampanjesider med vakre bilder og «statements» om norsk landbruk, samt statistikk knyttet til tema som matkonsum, matproduksjon og norsk skogbruk.

Boken er blitt landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedums faste følge på reiser og møter med folk, landet rundt.

– «Det grønne gullet – Arvesølvet» har blitt en fantastisk flott samling historier fra norsk landbruk. Den viser bredden i næringa og klarer på en balansert måte å få fram både utfordringer og framtidsoptimisme.  At vi landet på å lage en form for fotoreportasjer er vi veldig fornøyd med.  Bildene bidrar til å løfte kvaliteten både innholdsmessig og visuelt. Det er nesten utrolig at vi kom i land med et så ambisiøst opplegg på så kort tid. Samarbeidet med Itera Gazette har vi opplevd som positivt og profesjonelt i alle ledd, sier seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise i Landbruks- og matdepartementet.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.