TRY, Bleed og Snøhetta hedret for glimrende typografi

Den årlige TDC70 Competition fra prestisjetunge Type Directors Club har delt ut sine årlige «Certificates of Typographic Excellence», hvor fire av dem gikk til Norge, alle i kategorien Communication Design. TRY Design har vunnet to hedersbevisninger, Bleed og Snøhetta fikk én hver.

Gun Lab Blackwater
Snøhetta + GunLab for Apple Tree Productions.
VIMU 3 Skiltx
Try Design for Vitenskapsmuseet.
Selective 06
Bleed for Selective Music.
TDC70 CD032 4
Try Design for Norges Danseforbund.

Den verdensledende typografiforeningen The Type Directors Club, som er en del av The One Club for Creativity, delte denne uken ut sine hedersbetegnelser til vinnere fra 41 land i sin årlige TDC70 Competition.

TRY Design vant sine to utmerkelser for sine logoer for Dansekampen og Vitenskapsmuseet. For sistnevnte samarbeidet TRY med fontdesigner Kenneth Knutsen (Good Type Foundry). Det ble nylig kjent at de samme jobbene også blir priset i ADC 103rd Annual Awards i mai.

En gjenganger i TDC

Bleed mottar sitt sertifikat for den visuelle identiteten til musikkmanagementet Selective Music, som er inspirert at kalifornisk punkestetikk fra det tidlige nittitallet, en jobb som også vinner pris i ADC 103rd Annual Awards. Jobben var en av den visuelle identiteten og nettsiden som Bleed gjorde på oppdrag for Selective Music. Det er fjerde år på rad at Bleed blir hedret av TDC.

Skandinavisk samarbeid

Snøhetta vinner sin hedersbevisning for tittelsekvensen til fjorårets store skandinaviske påskekrim, «Hendelser ved vann» («Blackwater»), basert på Kerstin Ekmans roman. Snøhetta har løst oppgaven i samarbeid med tidligere Snøhetta-designer Greger Ulf Nilson (GunLab) på oppdrag fra danske Apple Tree Productions.

Alle vinneren i TDC70 mottar et Certificate of Typographic Excellence som bevis på at jobbene er blant årets beste i verden. Vinnerarbeidene blir også trykket i boken «TDC Annual, The World’s Best Typography®» og bli del av åtte utstillinger som turnerer museer, skoler og designorganisasjoner rundt i verden.