Vi trenger alle noen å prate med

Arbeid av Daughter

Mental Helse fokuserer på ensomhet og depresjon hos eldre i sin nye kampanje.

Reklamebyrået Daughter og Mental Helse lanserer filmen «Hva husker du best fra livet?» med Nils Ole Oftebro. Filmen er produsert av Snøball og lanseres som en del av kampanjen «Vi trenger alle noen å prate med».

Tematikken for kampanjen er eldre og ensomhet, med særlig fokus på depresjon som følge av det å være ensom. Hjelpetelefonen er en gratis tjeneste Mental Helse tilbyr, og alle som har det tungt kan benytte seg av denne. For Mental Helse er det viktig å sette fokus på alle som har det vanskelig, også den eldre generasjonen.

– Vi lanserer denne kampanjen for å rette søkelyset på en glemt gruppe. Eldre mennesker fortjener en helt annen plass i samfunnet enn i dag. Vi ønsker å bidra til en human eldreomsorg, sier Mental Helse.

Vil bidra til en bedre hverdag

Depresjon og psykisk helse er tematikk vi kanskje i større grad forbinder med yngre mennesker, mens hos de eldre er det ofte den fysiske helsen som står i fokus. 

– Depresjon og psyken er ofte noe det er vanskelig å snakke om, og estetikken rundt dette er ofte befengt av grå, triste bilder. Vi har ønsker å lage en kontrastfylt film, som forsøker å sette ord på det mange eldre føler, at de beste dagene i livet ligger bak dem. Det er viktig å huske på at mange eldre sliter med ensomhet og depresjon, og at dette ofte kan være et stort fall fra et tidligere sosialt liv. Men en samtale kan noen ganger bidra til en litt bedre hverdag.

Filmen vil gi eldre info om hjelpetelefonens tilbud, men også minne almenheten om at alle kan gjøre noe. Det koster ikke mye, men kan bety en hel del. 

Filmen er regissert av Jan Willy Skjølberg fra Cross-Eyed Monkey og produsert av Snøball ved filmfotograf Trond Høines.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.