Gjør om Glasmagasinet til et museum i sommer

Arbeid av Hausmann

Hausmann og Glasmagasinet åpner The Museum of Norwegian Occasions.

4. juli åpner et helt nytt museum i Oslo. The Museum of Norwegian Occasions gir turister og andre mulighet til å lære om nordmenn og Norge ved å vise frem små og store anledninger i nordmenns liv.

Det finnes alltid en anledning

– Vi har jobbet med konseptet «Det finnes alltid en anledning» for Glasmagasinet i over et år, så når vi fikk en brief som handlet om å tiltrekke oss turister så tenkte vi  «hva med å bare gjøre om hele magasinet til et museum om norske anledninger?», forteller Ida Fjeldbraaten, kreativ leder i Hausmann.  

– Slik viser museet viser litt av norsk kultur, noe vi tror både turister og nordmenn selv kan få glede av.

På The Museum of Norwegian Occasions vises både de store anledningene som 17.mai og norsk jul, men også de mindre, men som like fullt kan være spesielle. Derfor inneholder museet også informasjon om hva vi nordmenn gjør på eksempelvis søndagstur, inneklemt dag eller tacofredag, og inne i butikkene kan man få tips til hva man kjøper til de ulike anledningene.

Historisk og ærverdig

– Vi syntes ideen om å gjøre om Glasmagasinet til et museum om anledninger passet både godt til huset som et historisk og ærverdig sted i Oslo, forteller den ferske museumsbestyreren Anja Løvåsen, som til daglig er senterleder ved Glasmagasinet/KLP eiendom.

– Og så ønsker vi selvfølgelig alle velkomne i sommer!, avslutter hun.

Hør intervju med museumsbestyreren på Ferievikarene på p1+ her.

Se også denne instastoryen fra Glasmagasinet av hvordan museet er tatt ut i alle butikkene.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.