1531 – markerer starten på den norske akevitthistorien

Design House og Palmer Group har utviklet 1531, en mild, rund og anvendelig kvalitetsakevitt som tar utgangspunkt i akevittens opprinnelse, men konsept og design setter 1531 i en moderne kontekst.

1 1531
2 1531
3 1531

– Vi har gått tilbake i historien og funnet frem til Eske Bille, en dansk høvedsmann som sendte «Aqua Vitae» til erkebiskopen i Nidaros helt tilbake i 1531. Dette representerer starten på den norske akevitthistorien, og har vært utgangspunktet for konsept og design for 1531, sier Anne-Mette Spilling, kreativ leder og seniordesigner i Design House, og fortsetter:

– Vi har utviklet et design som kommuniserer akevittens høye kvalitet og håndverket som ligger bak, samtidig som den klassiske apotekerflasken får frem den historiske opprinnelsen. Moderne håndverk, smaksbildet og anvendeligheten gjør dette til en akevitt som appellerer til moderne forbrukere!

4 1531
5 1531
6 1531

I arbeidet med utviklingen av 1531, innhentet Design House omfattende og grundig innsikt om folks akevittvaneog både smaksprofilen, designet og flasken tar utgangspunkt i funnene som kom frem. Det var for eksempel mange som fortalte at de oftest kjøper et akevitt-merke de kjenner fra før fordi akevitt drikkes relativt sjelden. Som et svar på dette kommer 1531 derfor i to ulike formater – en nyskapende flaske på 20 cl og den klassiske flasken på 70 cl – der den lille 20 cl flasken skal gjøre det enkelt å prøve noe nytt.

– Dette har vært et kjempemorsomt prosjekt, og samarbeidet med Design House har vært fantastisk, sier Morten Hofseth Olsen, Commercial Director Spirits and Beer hos Palmer Group, og fortsetter:

– Vi gleder oss til at 1531 kommer ut på markedet, og synes vi har utviklet en akevitt som både representerer moderne håndverk og kunnskap, men som også har med seg den viktige akevitthistorien. Dette er en viktig historie som er altfor lite kjent, og vi gleder oss til å bringe den ut til alle som er glad i akevitt!

Involverte byråer

Design House
A

Anne-Mette Spilling

Seniordesigner / kreativ leder

O

Ole Rinnan

Rådgiver / prosjektleder

T

Tine Schiøtt

Produksjonsleder / seniordesigner

Involverte

S

Stian Broch / Matografen

Foto