Adams Matkasse med ny visuell profil

– Med den nye profilen kommuniserer vi enda tydeligere bruken av lokale råvarer og fokuset på sesongtilpassede oppskrifter i alle våre kanaler, sier Christian Alfsen, Head of Marketing i Adams Matkasse.

Forkle og eske

Utviklet av NORD DDB

Linas Matkasse Group som eier blant annet Adams Matkasse har samarbeidet med NORD DDB siden november 2020. Prosjektleder hos NORD DDB var Julie Stenberg, med designerne Joakim Grønli, Ivana Rajevic og Chiara Tilgen på laget.

– Adams visuelle profil hadde ikke blitt rørt på en stund, og vi så fort at vi måtte tenke helt nytt og ikke bare utvikle det eksisterende. Vi var et bredt team med bakgrunn fra hele Europa noe som virkelig bidro til den kreative prosessen, sier Joakim Grønli i NORD DDB

Adams kokkerx
Adams Logo papp
Plakater Adams 2x
Plakater Adams 1x
Adams oppskriftx
Totebag adamsx

Får frem det lokale og særegne

I Norge eier Linas Matkasse Group både Godtlevert og Adams Matkasse. Derfor har en viktig del av prosessen vært å differensiere de to matkassene gjennom den visuelle profilen. Der hvor den gamle visuelle profilen kunne gi assosiasjoner mot et legekontor skal den nye profilen trekke frem mer av det unike for Adams Matkasse, nemlig det gjennomgående fokuset på bruk av lokale råvarer og sesongtilpassede oppskrifter.

– Matsvinn og utslipp som følge av at mat modifiseres til å være i sesong hele året bidrar til et større klimaavtrykk enn nødvendig fra vår bransje, et klimaavtrykk vi arbeider for å redusere gjennom hvordan matkassene våre settes sammen, sier Christian Alfsen i Adams Matkasse og fortsetter:

– Nå har vi en visuell profil som understøtter dette arbeidet, og som forhåpentligvis kan bidra til å bevisstgjøre og motivere enda flere til å ta bærekraftige valg i matveien.

Christian Alfsen tv Joakim Grønli th
Fra venstre: Christian Alfsen i Adams Matkasse og Joakim Grønli i NORD DDB. Foto: Sondre Guriby

Ikke bare en visuell profil, men et visuelt verktøy

Samtidig som profilen tydeliggjør hva Adams Matkasse er og står for, har NORD DDB vært opptatt av å levere en verktøykasse som gjør det enkelt for Adams Matkasse å bygge identitet i ulike kanaler, både internt og eksternt. Ifølge Joakim Grønli hos NORD DDB fasiliterer verktøykassen for en identitet som kan leve lenge.

– Blant annet har vi gjort merkevaren gjenkjennelig fra bare «A» til «Adams Matkasse», noe som gjør det enklere å kommunisere både internt og eksternt uten at man må begynne fra grunnen hver gang, sier Grønli og fortsetter:

– Det blir lettere å legge merke til og kjenne igjen Adams stemme, enten du kjenner til merkevaren fra før eller ei.

– Vi er veldig fornøyde med den nye visuelle profilen og opplever at den understreker og styrker det Adams Matkasse skal være. Den er godt tatt i mot av kundene, og vi opplever at den er tilpasningsdyktig til ulike kommunikasjonsformål, avslutter Alfsen i Adams Matkasse.

Involverte byråer

87032 eb28c original
NORD DDB
C

Chiara Tilgen

Designer

J

Julie Stenberg

Prosjektleder

Involverte

C

Camilla Steen

Designer, Adams Matkasse

F

Frida Hefte

Designer, Adams Matkasse

A

Alberto Lot

Illustratør