Behalf hjelper EMPET i å styrke sin posisjon med ny visuell identitet og nettside

I august 2023 innledet EMPET et samarbeid med Behalf med ønske om å modernisere merkevaren og å skille seg ut i et stadig mer konkurransedyktig marked. Resultatet er blitt en ny visuell identitet med nye moderne nettsider som er rigget for skalering.

EMPET, en veletablert landsdekkende kjede av dyreklinikker med sitt hovedkontor i Lillestrøm, har gjennomgått en spennende utvikling de siste årene. Med en historie som strekker seg tilbake til 1985, har EMPET vokst til å omfatte 35 klinikker og over 500 dedikerte ansatte, og behandler hvert år mer enn 100 000 kjæledyr.

Tett samarbeid fra start til lansering

Behalf ledet an i utviklingen av en helhetlig ny visuell identitet, et fleksibelt designsystem og oppdaterte nettsider. Disse endringene tar sikte på å ikke bare gjenspeile EMPET som en enhet, men også å imøtekomme de unike behovene til de ulike klinikkene spredt rundt i landet. Som en del av oppdateringen av merkevaren har EMPET også forsterket sin bildebank med assistanse fra Bow og spisset kommunikasjonsstrategien sammen med Christoffer Leborg. Pernille Münster som har vært prosjektleder i Bow mener det gode samarbeidet kommer av en tydelig felles målsetting:

– Det er sjeldent vi får en så ryddig og klar fotobrief som det Behalf sendte oss i forbindelse med dette prosjektet. Gjennom bildene ønsket de å vise den vennlige og empatiske siden av EMPET, og derfor la vi vekt på å fange de naturlige situasjonene som oppstår ved et besøk hos veterinæren. Hele samarbeidet har vært en skikkelig fin prosess fra start til slutt.

03
04
05
06
07
08
09
10

La oss ta en titt

Gjennom det nylig implementerte kommunikasjonskonseptet «La oss ta en titt» ønsker EMPET å fremheve den tilgjengeligheten og vennligheten man vil møte når man søker hjelp hos deres veterinærer. Den overordnede målsetningen er å skape en inkluderende atmosfære hvor alle føler seg velkomne, uten at det oppleves som klinisk eller upersonlig. Med det oppdaterte nettstedet ønsker EMPET å gjøre det enklere for besøkende å utforske det brede spekteret av tjenester og finne kontaktinformasjon for de ulike klinikkene.

11
12
13
14
15

Fornyet visuell identitet

Behalf har sammen med EMPET utformet en ny merkevarestrategi og identitet som ikke bare er moderne, men som også er tilpasningsdyktig i å støtte EMPETs fremtidige vekst. Samtidig opprettholdes den varme og menneskelige tilnærmingen som er en del av kjernen i deres virksomhet.

16
17
18
19
20
21
22

Rigget for skalering

Med et voksende sett av dyreklinikker hadde EMPET utfordringer med å holde tritt med endringer av åpningstider, priser og ansatte på tvers av kjeden. De trengte et nettsted som ville gjøre det mulig for å skalere opp virksomheten uten å måtte øke størrelsen på webredaksjonen.

Nettstedet ble utviklet med tette integrasjoner mot kjedens pasientjournalsystem Provet og Google Business som gjør at det viktigste innholdet blir hentet fra disse. Endringer av åpningstider, priser, lokasjoner og ansatte blir synket automatisk. Nettstedet administreres via et skreddersydd grensesnitt i det norskutviklede CMS’et Sanity. Dette vil frigjøre tiden hos webredaksjonen slik at de kan jobbe mer med optimalisering, innhold og markedsføring. Magnus Pettersen som er Markedssjef i EMPET er godt fornøyd med løsningen:

– Sammen med Behalf og Bow har vi fått et digitalt uttrykk og et produkt som er rigget for vekst, lar oss skalere og utvikle tilstedeværelsen og tjenestene på nett.

Torstein Norendal, prosjektleder i Behalf forklarer noe av bakgrunnen for den gode prosessen:

– At EMPET nå har fått en nyoppusset merkevare på et nytt og brukervennlig nettsted med et moderne CMS, skyldes ikke bare et godt team, men også svært kompetent kunde.

Involverte byråer

Behalf
Behalf
C

Celine Eng

Prosjektleder

T

Torstein Norendal

Prosjektleder

J

Joakim Bording

Interaksjonsdesigner & utvikler

K

Kristoffer Brabrand

Utvikler

Bow 5
Bow Foto
L

Leikny Havik Skjærseth

Fotograf

Andre involverte

M

Magnus Pettersen

Markedssjef i EMPET

C

Christoffer Leborg

Tekstforfatter