Bielke&Yang med ny identitet for vinforhandler fra 1847

I en kjeller i det som før het Kristiania, ble det funnet en støvete flaske merket P. A. Larsen. Bielke&Yang har gravd i arkivene og latt seg inspirere av historie, typografi og den bedste vine – som du kan få tak i fra og med i dag.

01 Hovdebilde BY palarsen foto bow pernille munster

Denne uken markerer et lite stykke norsk vinhistorie. Nøyaktig 100 år etter at den velrenomerte vinbutikken til P. A. Larsen ble solgt til Vinmonopolet, kan du igjen få tak i flasker fra det historiske vinmerket.

Lang historie og rik typografi

– For oss har det vært utrolig spennende å grave i den rike historien rundt P. A. Larsen, sier Sofie Platou, designer i Bielke&Yang.

BY palarsen 01
BY palarsen 01
BY palarsen 03
BY palarsen 05
BY palarsen 04

Sammen med gründerne Pontus Dahlstrøm, mannen bak restauranten Kolonialen på Bislett i Oslo, og Tølløv Foss Heggem fra Rebel Group, har Bielke&Yang dykket ned i etiketter, bilder og funn helt tilbake til midten av 1800-tallet.

– Tiden da P. A. Larsen bygget opp ryktet sitt som en av landets fremste vinhandlere er preget av et rikt typografisk uttrykk. Det var ikke uvanlig å benytte seg av så mye som syv ulike fonter når man satte opp en etikett eller avisannonse. Så vi har tegnet nye opp historiske skrifttyper basert på etiketter, vinlister og skilt, og sammen med eksisterende typesnitt bygget en identitet med en stor typografisk bredde og masse rom for variasjon, forteller Platou.

Den bedste vine

Tidlig i prosjektet lot Bielke&Yang seg fascinere av ikke bare det visuelle uttrykket som finnes historisk i P.A. Larsens univers.

– Språket og de ulike formuleringene som ble brukt i gamle annonser og på flasker, har en identitet og selvsikkerhet vi ville ta med inn i vår tid. Det handler rett og slett om den bedste vine og at P.A Larsen anbefaler sit lager af Vine og spirituosa sier Aksel Overskott, rådgiver i Bielke&Yang.

To røde burgundere fra P.A. Larsen kan erverves på Vinmonopolet fra og med i dag. Kun om lag 38 oksehoder vin vil være tilgjengelig, så kjenn din besøkelsestid.

20230110 PA Larsen Bow Pernille Munster 0234 Web

Involverte byråer

Bielke&Yang