Bleed designer CERNs neste storprosjekt

CERN, en av verdens viktigste forskningsinstitusjoner, har fått hjelp av Bleed til å designe profilen for sitt nye prestisjeprosjekt.

CERN, den internasjonale organisasjonen for forskning på partikkelfysikk og universets opprinnelse, planlegger sitt størst prosjekt noen sinne. Future Circular Collider (FCC) er en underjordisk, sirkulær partikkelakselerator med en omkrets på 100 kilometer. Den estimeres å koste flere milliarder euro å bygge. Målet er like stort som prosjektet: Å ta menneskehetens innsikt i universets oppbygning til neste nivå.

Etter en internasjonal byråkonkurranse vant Bleed oppdraget med å lage FCC sin visuelle identitet.

– Den nye visuelle identiteten er nøkkelen til å formidle vår visjon for neste generasjons partikkelakselerator. Bleeds smarte designløsning gir oss de essensielle elementene som trengs for å etablere et åpent forhold mellom det internasjonale teamet i FCC, og de forskjellige eksterne målgruppene, sier Panagiotis Charitos, Scientific information officer hos CERN.

Det visuelle konseptet Bleed har laget er basert ett spørsmål: Ettersom gigantiske, sirkulære FCC har potensiale til å endre hvordan vi ser på verden, hvordan kan man endre måten vi ser på en enkel sirkel? Ved å tegne en enkel sirkelbevegelse, og deretter endre på perspektivet man ser den fra, er målet med profilen å overraske publikum med nye dimensjoner, former og innsikter.

– CERN er blant de viktigste forskningsinstitusjonene i verden. Samtidig er det de gjør så komplekst og uhåndgripelig for oss ikke-fysikere, at de er avhengige av et tydelig designsystem i sitt kommmunikasjonsarbeid. Det er dette som gjør prosjektet både utfordrende og interessant, sier kreativ leder i Bleeds Wien-studio, Astrid Feldner.

FCC logo new
FCC logo new2
FCC PK

Om CERN og FCC

CERN arbeider med å forstå hvordan universet er bygget opp. Siden starten 1954 har de stått bak en rekke fundamentale milepæler i menneskets historie, som oppdagelsen av Higgs- bosonet (kjent i media som «Gudepartikkelen») og utviklingen av Internett (World Wide Web). I dag opererer CERN verdens største partikkelakselerator, kalt Large Hadron Collider, som er 27 kilometer i omkrets. Den nye er planlagt å være fire ganger større og ti ganger kraftigere, hvilket er nødvendig for å dykke enda dypere i mysteriet om universets opprinnelse.

Involverte byråer

90284 22fa4 original
Bleed
M

Marc Damm

Designer

M

Mátyás Czél

Motion design