Bleed designer digital museumssamling

Bleed er ansvarlig for UX- og UI design når østerrikske Wien Museum digitaliserer sin enorme kunstsamling.

WM Mocks 01
WM Mocks 06
WM Mocks 07
WM Mocks 08

Wien Museum, et kjent bymuseum med 18 lokasjoner rundt om i den østerrikske hovedstaden, gjør sine 47.000 gjenstander tilgjengelige digitalt. Den digitale samlingen er laget for å gi enkel tilgang til samlingen og verkene, og er spesielt tilrettelagt for vitenskapelige, kreative og journalistiske formål, samt for skoler.

Intuitiv søkefunksjonalitet og et tydelig rammeverk for interaksjon, gir brukerne en individuelt tilpasset og rik brukeropplevelse. Det østerrikske utviklingsmiljøet Urbantrout har vært ansvarlige for teknisk implementering, mens Bleed har stått for UX- og UI design.

– Sammen med de tekniske utviklerne har Bleed implementert et raskt, attraktivt og brukervennlig nettsted som presenterer det omfattende innholdet i museets samling i et helt nytt lys, og som gjør det enkelt å orientere seg i samlingen. Det var imponerende hvordan byrået klarte å gjennomføre prosessen så raskt. Noen få, men fokuserte og godt forberedte møter sørget for en effektiv fremdrift i prosjektet, sier Evi Scheller, prosjektleder ved Wien Museum.

I løpet av prosessen har kuratorene ved Wien Museum katalogisert samlingene og sortert dem etter emneområder, der det er enkelt å navigere gjennom forskjellige filteralternativer.

På denne måten kan brukerne bla igjennom høydepunkter fra samlingen, utstillinger eller hele objektgrupper etc., innenfor feltene fotografering, grafikk, malerier eller klær.

– Det har vært spennende å få jobbe med så mange interessante verker, og bidra til å tilgjengeliggjøre denne viktige samlingen for et bredt publikum. Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan designdrevne prosesser kan gi gode resultater på en effektiv måte, sier Astrid Feldner, kreativ leder i Bleed.

Involverte byråer