Bleed med digital kunstsamling for Leopold

Det anerkjente Leopold-museet i Wien har tilgjengeliggjort sin omfattende kunstsamling digitalt. Bleed har stått for UX og UI design, og fått programmeringshjelp fra østerrikske Urban Trout og Empty Graphics.

Bleed LM 01

Leopold-museet huser en av verdens viktigste samlinger av kunst fra Østerrike. Med mer enn 6,000 kunstverk er samlingen både unik og omfattende, og inneholder noen av de mest distinkte kunstverkene fra Østerriksk historie, inkludert verk av kunstnere som Egon Schiele og Gustav Klimt.

– Når man jobber med en kulturinstitusjon som Leopold er det veldig viktig å skape gode brukeropplevelser. Vårt mål for den digitale kolleksjonen var å kombinere den fysiske opplevelsen av å se et mesterverk på museet, med den tilgjengeligheten som internett tilbyr. I løsningen har vi brukt arkitektoniske kvaliteter fra museet for å skape en helhetlig opplevelse av museet, sier kreativ leder i Bleed, Astrid Feldner.

Bleed LM 02
Bleed LM 03ax
Bleed LM 04x
Bleed LM 05x
Bleed LM 06x
Bleed LM 7x

Den digitale kolleksjonen har hentet arkitektonisk inspirasjon fra museet, og trekker både på byggets fysiske dekorasjoner i tillegg til hvordan det føles å faktisk oppleve utstillingene på museet. Dette skaper en dynamisk følelse hvor det fysiske og digitale spiller sammen.

– Med online-kolleksjonen søker vi å introdusere kunst til nye målgrupper, bevare kunsten og å gi kunstinteresserte over hele verden gratis og tilgjengelig adgang til vår samling. Takket være samarbeidet med Bleed har kolleksjonen blitt designet og implementert i tråd med våre ønsker og verdier. Den tydelige designstrategien ivaretok både tilgjengelighet og brukervennliget, samtidig som den tekniske ekspertisen på mange måter karakteriserer Bleed, sier Hans-Peter Wipplinger, direktør ved Leopold-museet.

Se samlingen her: https://onlinecollection.leopoldmuseum.org/

Involverte byråer

90284 22fa4 original
Bleed
S

Sara El Abed

Designer

E

Emil Höher

Prosjektleder

Urban Trout Programmering
H

Harald Atteneder

Programmerer

Empty Graphics Programmering
N

Nikolaus Wettstein

Programmerer