De som former fjellet

Bleed og Babusjka har laget 10 filmer om landets fremste alpindestinasjoner, på oppdrag fra Innovasjon Norge.

I stedet for det vante fokuset på naturbilder og pudderkjøring, viser filmene menneskene som jobber i fjellet, og hvordan de påvirker opplevelsen av å komme på besøk.

– Alle fjell er forskjellige. Foruten geografi, terreng og høyde, ligger hvert fjells identitet i menneskene som jobber der. De som utgjør en forskjell i opplevelse; Hvem du møter i heiskortluken, hvor enkelt det er å leie ski, smaken på burgeren i varmestua, preppen i løypa er. Dette er folk som med hud og hår har gått inn for å bidra med sin rolle og ekspertise for å være med på å forme opplevelsen til de besøkende, sier partner og kreativ leder Dag Laska i Bleed.

De som gjør en forskjell

Konseptet, kalt «Vi som former fjellet», fokuserer nettopp på personene som utgjør en forskjell for opplevelsen av alpinestinasjonene. Enkelte av de vi portretterer er lokale ledere, andre jobber med skiutleie, prepping av bakker eller er heisverter.

I løpet av vinteren 2019 ble det gjort filmopptak og intervjuer av nøkkelpersoner på hver av destinasjonene for å fremheve nettopp den personlige kvaliteten til hver av de 10. Målet med filmene er å øke interessen for norske alpindestinasjoner blant utenlandske barnefamilier.

– Levende bilder blir en stadig viktigere del av den digitale markedsmiksen. Disse filmene er strategisk viktige grep i arbeidet med å posisjonere Norge som internasjonal skidestinasjon, avslutter Laska.

Kvitfjell
Norefjell
Trysil
Narvik
Hemsedal
Geilo
Hafjell
Myrkdalen
Hovden
Rauland