Den andre premieren av «Kongens nei»

Filmsjokoladen m arrangerte en egen gallapremiere for dem som opplevde krigen på nært hold, men ikke som kommer seg så lett på kino.

78206 8c9ac original

Storfilmen «Kongens nei» har dratt nordmenn på kino som aldri før, og hele 126.000 mennesker så filmen i åpningshelgen. Samtidig som en samlet norsk filmbransje koste seg i blitzregnet på Oslo Konserthus, dro Filmsjokoladen m til Moen aldershjem i Elverum for å arrangere en alternativ premierevisning, samtidig som visningen i Oslo Konserthus.

Dokumentasjonen av stuntet har blant annet blitt til en to minutter lang film som skal spres i sosiale medier, i tillegg til en 60 sekunders kinofilm som vises før alle «Kongens Nei»-visninger i landet.

Den andre premieren

Freia og m har vært samarbeidspartnere med Paradox på «Kongens Nei», og lette etter en engasjerende måte å utnytte samarbeidet på. I tillegg til en stor forbrukerkonkurranse som ledet opp til premieren av filmen, er dokumentasjonen av å inkludere Moen-beboerne i premieren det viktigste.

– Vi ønsket å styrke vår posisjon som Norges filmsjokolade, noe vi oppnår gjennom å levendegjøre vårt samarbeid med Paradox, «Kongens Nei», og beboerne på Moen aldershjem, sier Brand Manager i Freia, Monica Paulsen Ygre.

Kampanjen er utviklet av SMFB i nært samarbeid med Paradox, Nordisk Film, Norsk Filmbyrå og Freia. Produksjon er ved Mexiko Media.

– Det har vært mange involverte, med mange ulike hensyn å ta, men vi har oppnådd noe alle kan være stolte av, forteller konsulent i SMFB, Torstein Drogseth.

Elverum

Mye av handlingen i «Kongens nei» foregår i nettopp Elverum, og på Moen bor det mennesker med en helt spesiell tilknytting til de dramatiske dagene da Tyskland invaderte Norge. Det var til tider sterk kost for de gamle å være vitne til en så storstilt dramatisering av krigens harme, men beboerne på Moen koste seg, da kjellerstua var omgjort til kinosal for anledningen. Det ble servert kaker og brus, og en ekte Freia-gutt delte ut sjokolade mellom radene.

Rett før filmen skulle vises i Oslo fikk de eldre på Moen aldershjem en aldri så liten overraskelse …

Filmen vises på alle «Kongens Nei»-visninger i landet, og vil gå på sosiale og digitale kanaler.