Eksklusiv video for digital festival

Sølvrev ute med dokumentarisk musikkvideo hvor Sondre Lerche har hovedrollen. Filmen ble laget for Øyas digitale festival i 2020, men har ikke vært tilgjengelig for folk flest før nå.

Skjermbilde 2022 05 04 kl 13 36 45

Da korona snudde hverdagen opp ned og gjorde møter mellom mennesker vanskelig, måtte hele festival-Norge snu seg rundt for å finne nye løsninger til sulteforede festivaldeltagere. Mange valgte å lage digitale festivaler med eksklusivt innhold og live-streams til sine følgere. Da Øyafestivalen skulle lage sin variant, spurte de artisten Sondre Lerche om å bidra med innhold for fansen. Han valgte å ringe partner i Sølvrev, William Glandberger, som sto for både regi, film og klipp av hele filmen. Godt hjulpet av Sondre selv.

– Til den første koronavarianten av Bergenfest, i 2020, produserte vi en live-on-tape konsert med Sondre Lerche i Håkonshallen. Det var første gang vi jobbet med Sondre, og vi merket med en gang at han er av typen som liker å involvere seg i hele prosessen. Han er superkreativ og har mange gode idéer, samtidig som han spiller veldig på lag og er åpen for innspill og andres stemmer. sier regissør Glandberger.

Skjermbilde 2022 05 04 kl 13 32 34
Sondre Lerche i leiligheten sin i Bergen under innspillingen av «Alone In The Night». Alle foto: Sølvrev
Skjermbilde 2022 05 04 kl 13 30 46
Skjermbilde 2022 05 04 kl 13 35 29
Skjermbilde 2022 05 04 kl 13 33 46

– Jeg fikk inntrykk av at han var veldig fornøyd med prosessen og resultatet den gangen, som resulterte i at jeg fikk en melding igjen over sommeren. Da var det Øyafestivalen sin tur til å lage digital festival, og Sondre hadde blitt spurt om å levere eksklusivt videoinnhold på circa 10 minutter som kun skulle bli vist til de med festivalbilletter, sier Glandberger.

Da Sondre Lerche jobbet med innspillingen av «Alone In The Night», som er med på Lerches kritikerroste sistealbum «Avatars of love», ble idéen å følge Lerche gjennom prosessen, og vise de sidene ved artistlivet som festivaldeltakerne/lytterne vanligvis ikke får et innblikk i.

Se filmen her.

– Prosessen underveis var veldig rett frem og naturlig. Som første gang vi jobbet sammen, hadde Sondre noen tanker, og ut fra det kastet vi ball frem og tilbake over Messenger, før jeg en dag dukket opp utenfor leiligheten han lånte her i Bergen klokken ni en mandag i august. Derfra hang jeg med Sondre i to dager under innspillingen av låten, avslutter Glandberger.