En rørende film for ContinYou

ContinYou har utviklet en helt ny type trygghetsalarm som skal gi friheten og tryggheten tilbake til de eldre.

Contin You 03x

Idéen til en ny type trygghetsalarm oppstod i etterkant av at gründer Terje Tobiassen selv fikk hjertestans mens han var ute og kjørte bil alene. Takket være tilfeldig forbipasserende gikk det bra, men frykten for at noe kunne skje mens han var alene stakk dypt. Tobiassen har derfor utviklet verdens mest avanserte trygghetsalarm, en helseklokke for eldre som kan varsle pårørende automatisk med GPS-koordinater og to-veis tale dersom noe skjer.

Go Electra og regissør Johan Kaos fikk ansvar for å utvikle konsept og film når ContinYou nå skal ta steget inn i privatmarkedet.

– Det var viktig for oss å finne ekte mennesker til denne filmen. Noen som både hadde et reelt behov for dette produktet og samtidig representerte noe annet enn den skrøpelige figuren man ofte forbinder med en trygghetsalarm. Vi er derfor veldig glad for at vi fant Tor, en aktiv syklist og et fartsfantom - selv om han for lengst har rundet 70 år, sier regissør Johan Kaos.

Tor våknet opp i ambulansen etter en sykkeltur i høst. Han hadde falt og pådratt seg hjerneblødning, fire ribbeinsbrudd og blitt kraftig forslått. Han aner fremdeles ikke hvor lenge han ble liggende alene før en bussjåfør fant ham. I den nye filmen forteller Tor og sønnen Anders om hvor skremmende opplevelsen har vært, og hvordan ContinYou nå gir Tor muligheten til å fortsette å være aktiv.

Se filmen her.

Involverte

K

Klaus Røland

Filmfotograf

S

Stian Elton

Lys