Erlend Elias VS Jula

Erlend Elias lager jul for første gang i ny webserie med MatPrat.

Episode 1: Ribbe. Flere filmer følger under.

Erlend Elias lærer å lage jul for første gang i en ny webserie med MatPrat, og det blir litt av en prosess for en som ikke vet hvordan han skal skru på ovnen på sitt eget kjøkken. Tre av våre matrådgivere gir et kræsjkurs i julemat og tips og triks på kjøkkenet, i tillegg til at de går dypere inn i dette med familietradisjoner, julestress og alt som hører med.

Faren til Erlend Elias gikk bort i sommer og han har innsett at han i år må ta et større ansvar, ta over tradisjonene, hjelpe mammaen sin og bli voksen.

– Å bli med på denne reisen har fjernet hele angstbrodden til det å lage jul for første gang etter at pappa døde. Fra å grue meg til første jul uten pappa, gleder jeg meg nå til å videreføre hans arv i matveien på en skikkelig måte. Jeg trodde jeg skulle ha min pappa i mange år til, og ventet med å involvere meg. Det ble ikke en jul til med pappa. Så ikke vent- bidra og lær av dine denne julen, sier Erlend Elias.

Lillebror Erik Sæter er med som kommentator fra sidelinjen underveis i episodene. Det hele avsluttes med en stor ildprøve hvor Erlend Elias må stelle i stand et skikkelig julemåltid til sin bror og MatPrat-kokkene hjemme hos seg selv, der det avgjøres om Erlend Elias er klar for å lage jul.

Erlend Elias’ andre webserie for MatPrat

Dette er andre gang vi i MatPrat lager webserie med Erlend Elias, og igjen er vi veldig fornøyde med resultatet. Å inkludere Erlend Elias' lillebror, Erik, fungerte også som en kule. Ikke bare har han et nydelig skråblikk på sin bror, men han bidrar til å «forynge» innholdet vårt, sier konseptutvikler og filmprodusent Silje Hådi-Siverts i MatPrat.

MatPrat har selv løst konseptutvikling, kreasjon, strategi og filmproduksjon av alle filmene. Produksjonen ble rigget av produsent og frilansere, regissør Audun Selsjord Bratlie ble hentet fra NRKs «Svart Humor». Postproduksjon ble gjort hos Clockwork.

– Audun Selsjord Bratlie har igjen hatt regien på serien, slik han hadde på «Erlend Elias VS Grillen» i sommer. Hans humoristiske timing og dramaturgiske grep har vært veldig viktig for resultatet og vi ser frem til å jobbe videre med Bratlie på flere slike prosjekter i fremtiden, avslutter Hådi-Siverts.

Episode 2: Pinnekjøtt
Episode 3: Karamellpudding og julekaker
Episode 4: Ildprøven!