Filmkunst i fokus

Den Oslo-baserte filmfestivalen MIRAGE løfter frem internasjonal filmkunst, og skaper sosiale møteplasser hvor kunst og kultur er utgangspunktet for samtaler, diskusjoner og opplevelser. Nå lanseres festivalens videreutviklede identitet og nye nettsider, designet og programmert av Bleed.

1 posters

– Med MIRAGE har vi ønsket å lage en helt unik festival som løfter frem det aller ypperste innenfor filmkunst. Vår ambisjon har hele tiden vært å etablere MIRAGE som en sentral festival internasjonalt, da var det helt naturlig for oss å samarbeide med Bleed, som er byrået som virkelig kjenner pulsen og trendene innenfor kunst og kultur, sier festivaldirektør Racha Helen Larsen.

MIRAGE er et helårskonsept, med høstens festival som det naturlige omdreiningspunktet. Onsdag denne uken åpner festivalen med en helaften på SALT, hvor det vil vises flere høyaktuelle internasjonale filmer fra anerkjente regissører, i tillegg til musikalske innslag fra både Ukraina og Finland.

3 desktop

Gjennom festivalen vil flere steder i Oslo bli en del av MIRAGE-universet. Rundt omkring i byen vil det vises spesielt kuraterte filmer og legges til rette for helt spesielle opplevelser, i tråd med MIRAGE sitt ønske om å løfte kunsten og kulturen som utgangspunkt for vår sameksistens.

5 1

– Kunstens strømninger og bilders bevegelighet har vært utgangspunktet for det visuelle vi har laget for MIRAGE. Med dette prosjektet har vi ønsket å videreutvikle identiteten, og skape en funksjonell nettside som både er intuitiv og lettnavigert, samtidig som den visuelt fanger dualiteten i det kontemporære og tidløse i MIRAGE sin grunnidé, sier kreativ leder i Bleed, Svein Haakon Lia.

6 mobile

MIRAGE er en festival som er større enn seg selv. Akkurat som verken kunsten eller kulturen er bundet av tid og sted, flyter også MIRAGE gjennom hele Oslo fra åpningskvelden på SALT, via Vega Scene til Blå og Ingensteds. I tillegg vil det være arrangementer på flere lokasjoner i Oslo som Dangerous Club, Khartoum, Bar Lardo og Bar Flag Oslo.

8 posters
9 poster detail

– En festival er en sammensatt maskin, som skal kommunisere veldig mye innhold, i veldig mange kategorier til en bred og sammensatt målgruppe. På en side har vi vært avhengige av å skille oss ut både nasjonalt og internasjonalt, uten å miste fullstendig fotfeste. Dette har designerne hos Bleed virkelig omsluttet og omsatt til et uttrykk vi er veldig stolte av, og som får enormt mye oppmerksomhet både av publikum og av våre internasjonale gjester. Vi ser allerede frem til å utvikle dette samarbeidet videre for de kommende årene, avslutter festivaldirektør Larsen.

11 shirt
12 program
13 tote bag

Involverte byråer

90284 22fa4 original
Bleed
I

Ingunn Garthus

Prosjektleder

J

Jana Papiernikova

Seniordesigner

M

Max Tomren

UX og prog