Fjuz med visuelt konsept og grafisk profil til Sølvåren

Grafisk profil og visuelt konsept for Sølvåren Ibsen formidlingssenter, en del av Skien bibliotek.

Bilde 1 Sølvåren

Sølvåren Ibsen formidlingssenter er en del av Skien bibliotek og skal integreres i det nye Ibsenbiblioteket når det står ferdig i 2027. Med forfatteren som utgangspunkt vil det nye senteret jobbe på tvers av felt og fagområder med utstillinger, innhold og aktiviteter for alle.

Bilde 2 Sølvåren
Foto: Kengo Kuma + Mad Arkitekter_Ibsen Library_C04©KKAA)

Oppgaven

Navnet Sølvåren er hentet fra Ibsens egen gruvemetafor, om hvordan kunstverkets mening skal «slynge sig skjult gjennem Værket ligesom Sølvaaren i Fjeldet», og så er det opp til «hver Enkelt at fortolke den efter sit individuelle Behov.»

Med sin samfunnsrealisme og sammensatte persongalleri, provoserte, engasjerte og belyste Ibsen temaer som ytringsfrihet, selvstendighet og det å bryte mønstre. Det samme kan vi si om Sølvårens samfunnsoppdrag.

Til dette oppdraget trengte kunden en profil og et visuelt konsept som kunne stå i samsvar med senterets ambisjoner.

Bilde 3 Sølvåren
Bilde 4 Sølvåren

Levende utfordrer

Visuelt konsept og grafisk profil

Ibsens litteratur skal debatteres på dagens arena, i ny drakt, men med samme kjerne. Hans bidrag til kritisk tenkning og refleksjon er minst like viktig i dag som det var den gang. Derfor har Fjuz valgt å kalle det visuelle konseptet for «levende utfordrer»

Sølvårens grafiske profil er mer enn bare en logo. Den består av et rikt sett med farger, symboler, mønstre og verktøy, og det er samspillet mellom de ulike elementene som skal skape merkevarens dynamiske profil.

Bilde 5 Sølvåren

Logo

Akkurat som senteret er tenkt utformet, er også logoen levende og tilpasningsdyktig i sin form. Fordi Sølvåren ønsker å nå mennesker der de er, ikke bare hente inn publikum, er fleksibilitet en egenskap vi ønsket å formidle i logoen og bruken av den.

Bilde 6 Sølvåren
Bilde 7 Sølvåren
Foto: Kengo Kuma + Mad Arkitekter_Ibsen Library_C04©KKAA)

Farger

Sølvårens farger består av primærfargen Sølvåren oker, i tillegg til et sett med sekundærfarger. Paletten er spesielt utviklet for å sikre merkevaren en tydelig identitet.

Symbolikk

Mønstrene er basert på elementer fra logoen, og kan tilpasses senterets innhold - enten som dekor eller som dramatiske virkemidler.

Bilde 8 Sølvåren
Bilde 9 Sølvåren
Bilde 10 Sølvåren
Foto: Kengo Kuma + Mad Arkitekter_Ibsen Library_C04©KKAA)
Bilde 11 Sølvåren
Bilde 12 Sølvåren
Bilde 13 Sølvåren

Involverte byråer

Involverte

C

Christiane Lieungh

Ansvarlig hos Sølvåren

K

Kengo Kuma + Mad Arkitekter_Ibsen Library_C04©KKAA

llustrasjoner av Sølvåren