Freia sprer ekte glede denne julen!

Freia lanserer denne julen den første kampanjen fra en helt ny kommunikasjonsplattform. En plattform som skal knytte alle nordmenn tettere til Freia og porteføljen med produkter som vi alle kjenner, store som små.

Freia Jul Insidex

Det nye kommunikasjonsplattformen «Freia Skaper Glede» er selve navet i arbeidet for neste år og innledes med en stor julekampanje. Den største fra Freia på lenge kan Sølvi Grana Slotte, markedssjefen i Freia fortelle oss:

– Freia skaper glede er et uttrykk som har blitt benyttet i mange tiår og som er en stor del av merkevarenes identitet. Sånn sett er den kampanjen vi lanserer nå en ny byggestein på en sterk merkevarehistorie. I den nye kommunikasjonen løftes uttrykket frem og settes inn i nye rammer.

– Vi synes det er fint å la forbrukerne dele sine egne historier om de menneskene i deres liv som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Og så er det veldig hyggelig å benytte Freiabutikken på Karl Johan som lokasjon og i sluttbildet vise Freiaklokka, sier Brand Manager Annette Gabrielsen.

Se hovedfilmen her. Flere filmer følger lenger ned i saken.

Det er SMFB som står bak arbeidet sammen med Freia.

– Freia har spredd glede for nordmenn i 133 år. Gjennom generasjoner har produktene til Freia hatt en sentral plass i hjertene til det norske folk og vært en helt naturlig del av våre tradisjoner og gode øyeblikk, store og små, sier Lill Hege Sæther, rådgiver i SMFB.

– Vi har jobbet tett sammen med de flinke folka i Freia med den nye kommunikasjonsplattformen en stund nå, sier kreatør Linus Hjellström. – Med så mange produkter, identiteter, og forskjellige målgrupper, har det vært viktig å ta frem en plattform som er samlende men som likevel gir oss mange muligheter.

SMFB samarbeider for tiden med Furō med å utvikle en lydidentitet for Freia.

– I forbindelsen med arbeidet med kommunikasjonsplattformen, gjorde vi også en gjennomgang og evaluering av alle merkevareeiendelene. Disse har nå blitt styrket med et eget lydbilde som vi har jobbet ut i samarbeid med Furō. Det første lydlandskapet blir nå hørt i og med denne julekampanjen og er altså en del av et større lydidentitetsprosjekt, forteller Hjellström.

Amisha + Peter
Hanna + Karl
Yoosef
Alva
Asia

Andre involverte

S

Sølvi Grana Slotte

Ansvarlig hos kunde

A

Annette Gabrielsen

Ansvarlig hos kunde