Gir kjente lydbøker tinnitus

I samarbeid med Storytel har Hørselshemmede Landsforbund (HLF) lagt tinnituslyder på flere av de mest populære bøkene til lydboktjenesten. Bak kampanjen står Ring 2, som nylig også gjenskapte tinnitusen til 10 ulike personer, deriblant artistene Ida Maria og Gaute Ormåsen.

HØT storytel artikkelbilde 1000x700

Kreativ leder i Ring 2, Alexander Gjersøe, kan fortelle at samarbeidet med Storytel er en naturlig forlengelse av tinnitus-kampanjen med Gaute og Ida Maria.

– Da handlet det om å gjenskape lyder som tidligere bare har blitt hørt av de som er rammet, mens nå ønsker vi i større grad å synliggjøre hvordan tinnitus kan ødelegge helt konkrete opplevelser vi andre tar for gitt, utdyper Gjersøe.

Roser relevant samarbeid

Det var Ring 2 som kontaktet Storytel, som umiddelbart falt for ideen. Sammen med HLF fikk byrået velge fritt i lydbok-katalogen, og valget falt på «Byens spor» av Lars Saabye Christensen, «Tollak til Ingeborg» av Tore Renberg, «Arv og miljø» av Vigdis Hjorth og «Min skyld - en historie om frigjøring» av Abid Raja.

HØT storytel coverart
HØT storytel coverart4
HØT storytel coverart3
HØT storytel coverart2

– Storytel er en merkevare og et produkt vi alle både liker og bruker, og de skal ha ros for at de ville være med på å forringe produktet sitt. Det var ingen selvfølge, forteller daglig leder i Ring 2, Ina Egelandsdal.

Teamet i Ring 2 kan fortelle at samarbeidet med HLF så langt har vært veldig inspirerende, men også av den lærerike sorten.

– Når du hører på en lydbok med en øredøvende tinnituslyd på, forstår du hvor privilegert du er når du bare kan skru av den lyden, avslutter Egelandsdal.

Lydbøkene kan blant annet høres på HLF sin kampanjeside (eller rett under).

Tollak til Ingeborg

Tollak_til_ingeborg_espens_tinnitus.mp3
Last ned

Min skyld

Min_skyld_jons_tinnitus.mp3
Last ned

Byens spor

Byens_spor_hannes_tinnitus.mp3
Last ned

Arv og miljø

Arv_og_miljø_siljes_tinnitus.mp3
Last ned

Andre involverte

A

Anja Hegg

Ansvarlig hos HLF

E

Ellen Sagen

Ansvarlig hos HLF

L

Ludvig Johansen

Ansvarlig hos Storytel