Glava lanserer «Det gule skiftet»

Forrige uke lanserte Glava, Trigger og Amidays nytt konsept i det ferske samarbeidet sitt. Kampanjen «Det gule skiftet» skal stoppe den enorme sløsingen med vår energi i norske boliger, og synliggjøre at Glava har en viktig rolle i det grønne skiftet.

Annonse byggmesteren

– Skal vi nå klimamålene holder det ikke bare å produsere ny energi, vi må også ta vare på den vi har, sier Markus Svenberg, markedsdirektør i Glava og Saint-Gobain byggevarer. – Det er et enormt behov for å stoppe sløsingen av energi. Allerede tilbake i 1976 hadde vi en annonse i Dagbladet, der vårt budskap var «1Kwh spart er bedre en 1 kwh produsert». Dette er like aktuelt i 2024, når vi vet at 1.2 millioner norske hjem lekker energi fortsatt.

Iphone nettside

Skal fremtiden bli grønn må den først bli gul

– Glava er en ikonisk merkevare i seg selv, og gulfargen har de et distinkt eierskap til. Med ambisjonen Glava har for fremtiden og historien deres, lå løsningen i en sannhet vi umiddelbart likte veldig godt. Konseptet kunne vise både hvordan Glava-produktet i seg selv er løsningen, og også helt konkret hvilken rolle Glava kan ta; Skal fremtiden bli grønn må den først bli gul, forteller det kreative teamet bak jobben, Hanna Sætre og Fredrik Juul. – Det er noe veldig gøy i å kunne kommunisere så tydelig en så virkningsfull løsning.

– Konseptet gir store muligheter for å både involvere og engasjere håndverkere, byggherrer og egentlig hele bransjen til å bli med på det gule skiftet. Kampanjen skal oppmuntre til samarbeid for å sette fart på et skifte som både er stort og viktig. Når vi kan bruke alle virkemidler i verktøykassen trives vi som best, og det kan vi virkelig i denne, sier Lene Lyck Fasting, kundeansvarlig rådgiver i Trigger.

Glava Det gule skiftet 24 DSCF2593 Matias Fossho
Glava Det gule skiftet 24 DSCF2560 Matias Fossho
Glava Det gule skiftet 24 DSCF2212 Matias Fosshox

Isolerer trikkestopp og lager egen energidrikk

Som en del av kampanjen «Det gule skiftet» lanserer Glava en egen nettside der håndverkere og boligeiere kan registrere boliger som isoleres. Målet er å øke bevisstheten til isolering som et effektivt energitiltak, motivere håndverkerne og bidra til en bredere debatt om energieffektivisering.

I forbindelse med lanseringen av kampanjen har Glava isolert et trikkestopp på Aker Brygge med kampanjens hovedbudskap. For å sikre at håndverkerne også holder energien oppe mens de jobber, trenger vi selvsagt også en spesialprodusert energidrikk til nettopp dette formålet.

Energidrikk

– Det er gøy å være i gang med den første kampanjen, og ikke minst at vi får anledning til å være litt lekne i uttakene. Den vil eksponeres i mange forskjellige formater og kanaler, så vi håper å se «et gult skifte» over hele landet, sier Lina Agdestein i Amidays.

Involverte byråer

75568 43544 original
Trigger Oslo
B

Bjørnar Flyum

Kreativt team

M

Marianne Brenk Knutsen

Planner

M

Mina Sundell Crowder

Prosjektleder

G

Gunhild Sletten Gundersen

Prosjektleder

S

Sindre Prestby

Innholdsrådgiver

M

Martin Grevstad

PR-rådgiver

A

Anna Kvarberg Ekre

PR-rådgiver

F

Fam Viggen

Grafisk design

M

Matias Fosso Kristiansen

Foto

Amidays Mediebyrå
L

Lina Agdestein

Client Lead

T

Trine Kvam Hviding

Client Director

J

Jakob Skåltveit

Daglig leder

Andre involverte

M

Markus Svenberg

Ansvarlig hos kunde

P

Per Stræde

Ansvarlig hos kunde

U

Unni Bredesen

Ansvarlig hos kunde