Her er kampanjen som skal få Norge tilbake på kino

Ikke overraskende står film sentralt i den nasjonale kampanjen som ønsker velkommen tilbake til gjenåpnede kinoer. Her er premieren på hovedfilmen, signert Anorak og Babusjka.

Kino

Over et år har gått siden åtte aktører fra ulike deler av den norske film- og kinobransjen gikk sammen om satsingen, der Norsk filminstitutt bidro med 3,5 millioner. Etter en idékonkurranse mellom ulike kreative byråer ble Anorak tildelt oppdraget.

– Hele gruppa falt umiddelbart for pitchen til Anorak. Baklengsgrepet er kreativt og vakkert, og toppet med musikk fra Susanne Sundfør formidler filmen akkurat akkurat det vi søkte, nemlig det varme, sterke og litt magiske i å gå på kino med noen du er glad i. Bransjen responderte med rungende applaus da filmen ble vist på en konferanse og flere måtte tørke en tåre, sier Linn Barholt, Head of Cinema Relations i CAPA.

Endelig framover

– Siden oppgaven var å trekke folk tilbake på kino gikk vi for en idé som bokstavelig talt gjør akkurat dét, sier rådgiver i Anorak, Rune Roalsvig. Filmen er produsert av Babusjka med Trond Kvig Andreassen som regissør.

– Når man elsker film og kino er det en deilig oppgave å lage noe om og for film, sier regissøren, og fortsetter: Baklengsgrepet fikk oss til å tenke annerledes om flere ting som til syvende og siste gjorde hvert bilde mer levende, med kamera ført av eminente Johan-Fredrik Bødtker.

Den planlagte kampanjestarten i fjor høst ble utsatt av nye nedstengninger, men nå er det endelig klart for å snurre film.

– Selv om livet i denne filmen går baklengs, går faktisk filmen, som gjenåpningen, fremover. Utrolig deilig at filmen nå er ute, sier produsent Håkon Sørensen.

Kampanjen går på TV, kino og i sosiale kanaler. Aktørene bak kampanjen er Film & Kino, CAPA, Virke Produsentforeningen, Distributørforeningen, Nordisk Film Distribusjon UIP, Filmweb, Nordisk Film Kino og Norsk filminstitutt.

Se filmen her.

Andre involverte

A

Artic Rights Management AS v/Johan Husvik-Olaussen

Musikk

F

Fredrik Harreschou

Online