Hvilken by er kjappest?

Altibox og Something Good starter året med Norges første spillboards for gamere.

95810 850fd original
95811 948dd original

Hvordan kunne vi nå gamere og samtidig vise at Altibox leverer et lynraskt fiberbredbånd? Ved å teste hvilken by som har de kjappeste gamerne.


– Da Something Good kom med den kreative ideen om å sette ut digitale boards med reaksjonstest, var vi ikke i tvil om at det kunne engasjere. Så langt ser det ut til at dette har truffet veldig godt, og det er vi naturligvis veldig glade for, sier innholdsansvarlig Marte Haugstad Eiane i Altibox.


– Altibox kom til oss i høst med et ønske om å nå en yngre målgruppe. De var allerede involvert i E-serien og det som er så gøy ved å jobbe med Altibox er at de er ikke redd for å teste ut nye ting. Vi grublet en stund rundt hvordan vi kunne nå denne målgruppen. Vi ønsket å leke med utendørsformatet og bruke dette på en mer aktiverende måte ved hjelp av ny teknologi. Slik kom vi frem til idéen om å lage Norges første spillboards, sier det kreative teamet Charlotte Blomsterpotte Nicolaysen og Mariann Lunde.


By mot by


Sammen med ShyBonsai utviklet og designet Something Good et reaksjonsevne-spill, lik de E-sport utøvere benytter seg av, og installerte dette i tre digitale boards. Disse kommuniserte med hverandre i sanntid og ble plassert i Oslo, Bergen og Stavanger, hvor forbipasserende ble oppfordret til å ta testen og slå et slag for sin by. Underveis i spillet fikk man oppmuntrende ord og uttrykk tilpasset den lokale dialekten. Totalt hadde man fem forsøk i spillet og resultatet ble regnet ut fra gjennomsnittstiden. Klarte man å slå dagens rekord, klatret byen på resultatlisten og fikk muligheten til å vinne dagens spill. Den byen som vant flest dager, ble den sammenlagte vinneren.


– Det var utrolig gøy den dagen boardsene kom opp og alt fungerte. Vi synes det er stor stas at Altibox gikk for denne ideen og at de har vært veldig modige. De ser fremover! Og når vi så hvordan folk samlet seg foran boardsene var det ekstra stas, sier Charlotte og Mariann.


Også hos Altibox er de fornøyde med responsen. – Vi vet at gamerne er spesielt opptatt av raskt og stabilt nett, og vi vil at de skal kjenne til at det er nettopp Altibox-partnerskapet som kan tilby det aller beste nettet for gaming, avslutter innholdsansvarlig Haugstad Eiane i Altibox.