«Kanskje det råeste shottet vi har gjort»

Da Field Productions skulle lage lanseringsfilmen for Bergans’ mest tekniske kolleksjon noensinne, bestemte de seg for å ta droneskuddene ett steg videre.

Bergans2

Bergans Y LightLine består av superlette og teknisk meget avanserte turplagg, designet for dem som liker raske turer over lengre distanser og mange høydemeter. Produsent i Field Productions, Filip Christensen, sier at de tidlig bestemte seg for at dette var en produksjon de ville dra på skikkelig i.

– Vi snakker om en av Norges største og mest kjente merkevarer innen tur og friluftsliv. Når deres produktutviklere har pushet grensene for hva som er mulig, skulle det bare mangle at vi gjør det samme bak kamera, sier Christensen.

Lanseringskampanjen består av flere elementer og uttak med den spektakulære filmen som bærende element. Idé og manus ble utviklet i samarbeid med Bergans.

– Bergans var veldig åpne for våre meget ambisiøse visuelle ideer, som eksempelvis åpningsbildet i filmen. Det ble gjennomført med et high-speed kamera montert på en FPV racing drone på toppen av et fjell. Takket være et fantastisk dyktig team med dronepilot Marcus Fjeldheim ble «drømmebildet» en realitet. Det er kanskje det råeste shottet vi har gjort, sier Christensen.

Bergans 60-sekunder.
Bergans 30-sekunder.

Det er rutinerte Even Sigstad som har regi på filmen som viser Bergans-ambassadør Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Stian Røraas på topptur på Andørja, en eksepsjonelt vakker øy innerst i Lofoten.

– Alle som er mye i aktivitet kan kjenne seg igjen i at «For hver tur man går, blir den neste litt lettere». Med dette som utgangspunkt skulle filmen fortelle en historie om progresjon og følelsen av å yte sitt beste. Astrid og Stian gjorde en kjempejobb foran kamera, der de både lekte og pushet seg oppover fjellryggene på Andørja. Stian er en erfaren friluftsmann, men å holde følge med en av Norges beste langrennsløpere i motbakkene er ingen enkel oppgave, forteller Sigstad.

Involverte byråer

86959 cabc8 original
Field Productions
J

Jan Petter Aarskog

Manus

M

Marcus Fjeldheim

Drone

S

Sveinung Ryan

B-fotograf

E

Espen Kristiansen

Produksjonsleder

Involverte

R

Robert Arntsen

Ansvarlig hos kunde

A

Anders Nessem

Ansvarlig hos kunde

R

Ronny Hammer

Ansvarlig hos kunde