Krone økologisk brygg

Krone økologisk brygg, er en modig og ny konkurrent på det etablerte ølmarkedet.

83691 8c255 original
83688 3119a original
83691 8c255 original
83694 e3279 original
83703 4351a original

Krone økologisk brygg, er en modig og ny konkurrent på det etablerte ølmarkedet. Underdogen skal konkurrere mot Ringnes, Hansa og Tuborg, som et økologisk, og mer urbant alternativ til de store og kjente ølprodusentene.

Vi ønsket at designen skulle skille seg fra det kommersielle markedet, men også fra stereotypiske økologiske produkter. Som ofte gjenkjennes av miljøvennlig papir, grønne dekorelementer og krimskrams. Ølet er brygget med fire naturlige ingredienser. Denne enkelheten har vi gjenspeilet i designen.

Ølflasken er den eneste i Norge, og kanskje i verden, i frostet glass. Dette krevde innovasjon og mye utprøving. Den matte overflaten gjør flasken fristende å holde i hånden, og får ølet til å se kald ut også i butikkhyllene. Boksene (vol.0,4L) er trykket med matt effekt for å harmonere med flaskene.

Navn og fargevalg er mer tradisjonelt innenfor sin sjanger, men er en avart av det. Gull gir assosiasjoner til kvalitet og er knyttet opp mot navnet Krone – som er silketrykket med ekte gull rett på flasken. Ingen plast er brukt i produksjon.

Designteamet har bidratt i alle ledd, fra konsept til ferdig produkt. Krone er i dag i utvalgte butikker, barer og restauranter. Krone blir å finne i Coop-butikker og på flere utesteder fra februar.

Involverte byråer

22549 c3ce3 original

Creuna

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2016 Pakningsdesign