Kult Byrå med ny nettside for HTU

Oppfriskning av nettside og profil for Husleietvistutvalget.

1 htu case hoved

Hva gjør du når leietakeren holder deg våken til langt på natt med festing? Eller når utleier dukker uanmeldt opp en grytidlig søndag morgen?

Konflikter i leieforholdet kan få enhver til å fortvile. Derfor finnes Husleietvistutvalget – en statlig virksomhet som veileder og mekler mellom leietakere og utleiere. Dersom partene ikke kommer til enighet avgjøres tvisten gjennom et vedtak i utvalget.

Fra å primært dekke de største byene ble tjenesten landsdekkende fra 1. september 2021. Med et større ansvarsområde var tiden moden for en oppfriskning av nettside og profil, med hjelp fra Kult Byrå.

– Man må tørre å vise hvem man faktisk er

Selv om trendy illustrasjoner gjorde at Husleietvistutvalget fremsto vennlig og moderne, skapte det også utfordringer. Brukeranalyser viste at flere ikke forsto at dette var en statlig aktør med jurister som kan hjelpe.

– Den nye visuelle identiteten viser hvem Husleietvistutvalget faktisk er. En objektiv og statlig aktør med faglig tyngde, som både profesjonelle og private kan stole på, forteller designer Caroline Ramsdal.

Htu slide1
Htu slide2
Htu slide3
Htu slide4
Htu slide5
Htu slide6
Htu slide7

Gjøre byråkratisk språk bedre enn sitt rykte

De færreste nordmenn googler etter innholdet i husleieloven, men heller etter løsninger på konkrete situasjoner som har oppstått.

– Selv om Kvinneguiden har mange gode råd, vil du få veiledning fra en jurist som kan loven, forklarer kreativ leder Vilde Serina Brunvoll.

Tungt juridisk språk er byttet ut med innhold som speiler temaer og formuleringer som «vanlige folk» søker på.

3 htu

– Juristene hos HTU har virkelig bevist at man ikke må være tekstforfatter for å skrive lettleste tekster om tunge temaer. Den nye nettsiden vil løse mange floker for utleiere og leietakere i årene fremover.

Brukervennlig redigeringsopplevelse

Ved hjelp av publiseringsløsningen Sanity har det også blitt enkelt å redigere og publisere innhold på flere språk.

– Selve CMS-løsningen Sanity har fungert svært godt for oss. Etter en halvtimes opplæring kunne dedikerte ansatte selvstendig legge inn ønsket innhold, forteller Erle Osnes, seksjonssjef i Husleietvistutvalget.

– Løsningen fremstår brukervennlig, og muligheten til å skape variasjon mellom tekst, illustrasjon og bilde på en enkel måte gir god brukeropplevelse og tilgjengelighet.