Ladekaos skal selge Zaptec i Europa

Det norske elbillader-selskapet Zaptec fortsetter sin internasjonale ekspansjon. Går på med reklamekampanje i hele åtte land.

Zaptec pressphoto campaign 2023x

Det er Morgenstern som har utviklet kampanjen, som blant annet består av et knippe filmer regissert av stjerneregissør Martin Werner i Bacon.

– Få land i Europa har kommet like langt i elektrifiseringen av bilparken som Norge. Men også her er det mange som lurer på hvilken lader som passer deres bil. Den problemstillingen går vi aktivt inn for å løse i vår nye kampanje, men med en humoristisk og gjenkjennbar tvist, sier Helga Tjelta Mørk, global merkevaredirektør i Zaptec.

Helga Mørk Zaptec by Marthe Thu x
Helga Tjelta Mørk, global merkevaredirektør i Zaptec. Foto: Marthe Thu

Det nye, kreative konseptet «Zaptec – Powers any EV» skal ut i åtte land, herunder Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Sveits, Nederland og Frankrike.

Teamet i Morgenstern trengte ikke å kikke langt for å finne innsikten. Det holdt å åpne kontorskuffen.

– Livet består jo i stor grad av å holde styr på alle laderne våre. Den innsikten tror vi kjennes sann i store deler av verden. Telefonen, barbermaskinen, drillen, smartklokka – og nå til og med bilen. Alt har ulike ladere. Heldigvis passer Zaptecs ladere til alle elbiler – uansett bilmodell – så det er heltehistorien vi ville fortelle, sier Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø, kreatører i Morgenstern.

Innsikten styrkes av en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Zaptec. Den viser at over to millioner nordmenn synes det er slitsomt med mange ulike elektroniske ladere, og i snitt har vi mellom 5-10 ulike ladere hjemme. At det også er slik i de øvrige landene ble tidlig bekreftet av Zaptecs lokale markedssjefer.

– Det er alltid gøy å jobbe med et håndfast produkt, som attpåtil er utviklet i Norge. Vi gleder oss og håper kampanjen kan bidra til å gjøre Zaptec til et norsk industrieventyr, sier det kreative teamet.

Se hovedfilmen og et par av de kortere filmene under. Det norske kampanjenettstedet finner du her.

Andre involverte

H

Helga Tjelta Mørk

Ansvarlig hos Zaptec