Lysfestivalen Glød lyser opp vintermørket

Stavanger Glød er en årlig lysfestival som ble gjennomført første gang i januar 2024. Studio Blunt står bak festivalens visuelle identitet.

Glød er en ny lysfestival i Stavanger sentrum og ble gjennomført første gang i januar 2024. Festivalen blir også åpningsarrangementet for byjubileet i 2025. Deretter blir Glød en årlig begivenhet. Festivalen skal øke menneskers glede og livskvalitet i en mørk tid av året. Glød lager minner for livet og lyser opp vintermørket.

Glød casefilm

Vi skapte en identitet som speiler den kunstneriske kvaliteten og ambisjonsnivået til festivalen. Samtidig skal den være imøtekommende for et bredt publikum. Dette er en festival for byen og folket, den skal ha en identitet som lever, lyser og skaper forventninger.

Gloed 2
Gloed 3
Gloed 4
Gloed 7
Gloed 8
Gloed 9
Gloed 10
Gloed 11

Profilen lever, og den beveger seg mellom det informative og stramme til det lekne og levende. En profil som flimrer, lyser opp og emulerer lysets kraft.

Animasjonene av typografi og grafikken er inspirert av bokeh-effekt. En referanse til dybdeskarphet som bidrar til å skifte fokus og rette oppmerksomheten på nye elementer. Animasjonene er med på å guide øyet til å sette fokus på den informasjonen eller innholdet festivalen ønsker å løfte fram.

For å skape en levende og dynamisk profil, utviklet vi en generator hvor vi kan generere stadig ny grafikk til plakater, bannere, SoMe, t-skjorter – alt med sin egen vri og sitt egen lysende grafikk. Men alt er satt i et uniformt og funksjonelt system som sørger for en enhetlig profil.

Løsningen gir Glød rom til å vokse, leke og leve. Den har en egenart som reflekterer festivalens ambisjoner og nivå. Den lever opp til kunstverdenens estetikk samtidig som den er imøtekommende og folkelig. Profilen kan ta et steg tilbake å la kunstverket, innholdet og opplevelsene skinne, men når det trengs kan profilen skrus opp og bli synlig.

Gloed 12
Gloed 13
Gloed 14
Gloed 15
Gloed 16
Gloed 17
Gloed 18
Gloed 19
Gloed 20
Gloed 21
Gloed 22

Generatoren gir liv til profilen, samtidig som den gir festivalen et verktøy til selv å lage virkemidlene det er behov for. Dette er en hyllest til kunstens kraft – uten å gå på kompromiss med brukervennlighet og funksjonalitet.

Involverte byråer

Studio blunt logo

Studio Blunt