Munch + Music

Innovasjon Norge, Munchmuseet og Music Norway har latt fire norske artister lage egne musikalske tolkninger av Edvard Munchs malerier.

Målet for prosjektet er å vise frem urbane og kule sider av Norge og bidra til at Munch blir identifisert med Norge. Prosjektet er en del av oppladingen til åpningen av nytt Munchmuseeum i 2020. Bleed har stått for konsept og grafisk uttak. Regi er ved Andreas Kleiberg.

Det er fire anerkjente, men svært forskjellige musikere som har blitt utfordret til å lage hver sin låt basert på et selvvalgt Munch-maleri: Tropical House DJ-stjernen Matoma, svartmetallbandet 1349, elektroartisten Gundelach og folkemusikkgruppen 9 grader nord. Resultatet er variert, utforskende og gir en ny dimensjon til Munchs bilder.

– Prosjektet «Munch + Music» fanger Edvard Munchs varierte kunstnerskap gjennom et annet medium: Musikken. Munch var en mester i å fange kompleksiteten i menneskelige følelser. Det var naturlig for oss å utforske dette sammen med fire vidt forskjellige musikere, sier kreativ leder Dag Solhaug Laska i Bleed.

Samlefilm

Fremmer Norge og det norske

«Munch + Music» er et samarbeid mellom Visit Norway, Munchmuseet og Music Norway. De fire låtene og filmene skal brukes i forbindelse med visitnorway.com som kultur-innhold og av Munchmuseet (samt følge internasjonale Munch-utstillinger i byer som Tokyo, Moskva, London og Beijing).

– Munch er et ikon internasjonalt, men ikke alle vet at han er norsk. Derfor var det helt naturlig å bruke den store interessen for Munch til å skape nye og overraskende løsninger som forhåpentligvis bidrar til at utlendinger forbinder Munch med Norge og til å skape enda mer interesse for urbane og kulturelle opplevelser i Norge, sier Stein Ove Rolland i Innovasjon Norge.

9 grader nord
Gunderlach
1349
Matoma