Norske Citybox med stikk til hotell-giganter

Bergensbasert hotellkjede «poker» Norges ubestridte hotell-konger med look-alikes og hærverk.

Pettern
Pettern2

– Sjokkerende at billige hotellrom kan provosere så sterkt, sier markedsdirektør i Citybox, Dorthea Berge, som en kommentar til videoen der to tilsynelatende svært kjente hotellkonger ramponerer en tilbudsplakat fra Citybox med spraylakk, klistremerker og maling.

– Vi har ikke selv konkludert med hvem disse to vandalene er. Men sosiale medier har en ganske klar formening. Håper bare vi unngår søksmål. Det har vi jo ikke råd til, sier hun.

Sannheten er at det er Citybox selv som er ansvarlig for kampanjen, og «hærverket», som har skapt stort engasjement i sosiale medier den siste uken. Engasjementet kulminerte i en «overvåkningsvideo» av nevnte hotellkonger, som ble publisert på blant annet Instagram.

Se filmen her.

Citybox er en utfordrer i hotellbransjen, med ambisjoner om å bli en av Europas ledende, moderne lavpris-hotellkjeder. En del av markedsføringsstrategien er å gjøre ting på en litt mindre konvensjonell måte enn resten av bransjen.

– Hensikten med denne kampanjen har hele tiden vært å spille på humor, og være så tydelig på nettopp det at ingen skulle misforstå at dette var tull. Skal vi tro responsen har vi fått til det. På få dager, og med et begrenset mediebudsjett, har vi fått flere hundre tusen visninger, og hundrevis av lattermilde og positive kommentarer! Folk elsker dette stuntet, sier Berge.

Petter Stordalen Linked In

Stordalen har svart!

Høydepunktet var da Strawberry i helgen selv benektet at de har noe med sabotasjen å gjøre, og oppfordret Petter Stordalen til å komme seg på jobb fortest mulig. Stordalen selv responderte med to latter-emojis.

– Vi hadde jo en drøm om at enten Stordalen eller Thon skulle respondere. Når Strawberry og Stordalen responderer på denne måten er det nesten så vi tilgir vandalismen, avslutter Dorthea Berge.

Det er Morgenstern reklamebyrå som har utviklet reklamekampanjen for Citybox.

Involverte

D

Dorthea Berge

Markedsdirektør i Citybox

M

Marlene Opstvedt

Digital markedsfører i Citybox

M

Matilde Halvorsen

Markedskoordinator i Citybox