NSB hyller pendlerne

NSB går ut med et budskap som hyller pendlerne, hverdagsheltene. De som gjør noe så vanlig som å kjøpe månedskort og sette seg på et tog, hver dag.

89443 23936 original
89444 4ce5d original
89445 f93bf original
89446 dee82 original
89447 1d5d0 original
89448 40c2d original
89449 df407 original

Det er vel ikke særlig heltemodig vil kanskje de fleste tenke? Men så har de fleste heller ikke tenkt over det at det over 100.000 pendlere gjør hver dag er å redde alle andre som skal inn og ut av byene fra totalt kaos.


Bare i fjor var det 65 millioner reiser med tog, i Norge. Og på en enkelt strekning på Østlandet, mellom Drammen og Lillehammer, var det 5, 4 millioner reiser i 2017. Det tilsvarer hele Norges befolkning på ett år.


– Det finnes bare én måte å reise på som går opp med antall mennesker som skal inn og ut av byene våre, og det er å reise sammen. Så det er på sin plass å takke alle som tar toget. De er en del av noe større enn de kanskje selv har tenkt på, sier teamet hos POL.


Folierer tog med hverdagshelter


Og skal du ta toget i tiden framover kan det godt hende at det ikke ser ut som det pleier.


– Ideen er enkel, noen velger å sette helter på halen av flyene sine, vi velger å hylle helt vanlige pendlere på toget, sier teamet hos POL.


– Derfor blir flere av togene på Østlandet foliert med vaskeekte pendlere som tar toget hver dag. Tonje, Erik, Elsebeth, Henrik, Silje og Pål er eksempler på ekte hverdagshelter, noe de nok ikke hadde tenkt selv før vi tok kontakt, uttaler POLs kreative team.


En stor takk til alle som reiser sammen


Og i forbindelse med kampanjen har NSB også regnet ut at ett fullt NSB-tog i rush erstatter 600 biler i gjennomsnitt.


– Vi ønsker å gi en stor takk til alle som reiser sammen til og fra jobb og skole hver dag. Mange tenker ikke over hvor mye pendlerne faktisk bidrar til samfunnet. Både i form av lavere klimagassutslipp, og at de sparer oss for mange kilometer med kø, sier Merete Møystad, Markedsdirektør i NSB.


– Med enkle og tydelige budskap viser vi hvor viktig kollektivtransport er for samfunnet vårt. Det er dette som er dagens og fremtidens løsning, avslutter NSBs markedsdirektør.


Se mediespilleren for flere bilder av folierte tog med hverdagshelter.