Ny app skal guide kunstinteresserte

Nasjonalmuseet i Oslo har fått utviklet en app som skal guide besøkende i det nye museet. Med appen kan hvem som helst planlegge sitt besøk i forkant, legge opp sin rute eller drømme seg bort i de ulike rommene, uansett hvor man er. Appen er utviklet og designet i samarbeid med Bleed.

1 intro image

Nasjonalmuseet er hele Norges storstue for kunst og kultur, og å gjøre kunsten tilgjengelig for alle, og hver enkelt er en del av museets visjon. I den nye appen er det utviklet en audioguide med ruter og lydfortellinger om kunsten og bygget i seg selv, i tillegg til guider tilrettelagt for personer med syns- eller hørselshemminger.

– Design er kreativ problemløsing, og i appen kombinerer vi det funksjonelle og brukervennlige, samtidig som vi ivaretar og løfter frem Nasjonalmuseets visuelle identitet. Når tilgjengeliggjøring er målet er det viktig at designet er intuitivt, og med denne appen får man raskt oversikt over museet, helt ned på enkeltrom, sier seniordesigner i Bleed, Jana Papiernikova.

Siden åpningen i juni har Nasjonalmuseet hatt høye besøkstall, og med det spektakulære museumsbygget har Norge muligheten til å stille ut kunstverk i verdensklasse i enda større skala. Museet har et ønske om å være et sted for nye ideer, inspirasjon og store kulturopplevelser, og med en samlingsutstilling på hele 10.000 kvadratmeter er mulighetene mange.

Bleed jobber med store og små aktører i skjæringspunktet mellom kultur, teknologi og samfunn, og appen for Nasjonalmuseet føyer seg inn i rekken av spennende prosjekter den siste tiden.

3 app
5 nam photo

– For oss har det vært viktig å skape en museumsguide som gjør det enkelt å finne frem i, og lærerikt å besøke, det nye Nasjonalmuseet. Vi er godt fornøyde med løsningen, og vil utvikle stadig mer innhold og funksjonalitet i tiden som kommer, sier prosjektleder Derek Foott i Nasjonalmuseet.

– Å få lov til å samarbeide med Norges største museum har vært inspirerende. Vi har skapt en app som gjør det lettere å navigere, og som tilgjengeliggjør informasjon for ulike målgrupper. Det har vært et spennende og viktig prosjekt som vi er stolte av å ha bidratt til, sier Svein Haakon Lia, kreativ leder og partner i Bleed

7 nam photo 2

Bleed har designet appen, og den er programmert av franske Wezit, en spesialisert teknologiplattform for museer. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Lydfortellingene er laget av Svarttrost produksjoner og Kari Slaatsveen.

Involverte byråer

90284 22fa4 original
Bleed
J

Jana Papiernikova

Seniordesigner

M

Marie Steen

Prosjektleder