Ny designprofil for Norges nyttigste nettsted

Med ønske om å gi DinSide et mer tidsriktig og særegent uttrykk valgte Dagbladet å samarbeide med Kult Byrå for å skape en ny designprofil og et oppgradert design på nettsiden.

1 Hovedbilde

Dagbladets DinSide er et av Norges mest besøkte nettsteder og en viktig kilde til forbrukerjournalistikk for mange nordmenn. Her finner du nyttige guider og dagsaktuelle nyheter, men også kalkulatorer og tester av produkter.

2 Stort bilde Dinside kult

Tabloid i en moderne variant

Tabloide nettaviser som DinSide har et høyt publiseringstempo og dermed naturlige begrensninger i presentasjonen av artiklene og utvalg av bildemotiv. For å unngå et rotete uttrykk har DinSide derfor hatt en enkel og konvensjonell tabloid profil.

Konkurransearenaen og nye ambisjoner gjorde at Dagbladet likevel ville utforske mulighetene for å skape et mer særegent og minneverdig uttrykk for DinSide. Ikke minst var det viktig å forsterke koblingen til Dagbladet og deres tabloide univers.

– Det var en spennende utfordring å jobbe i balansegangen mellom det tabloide, lekne og troverdige. Det er jo sant at man ofte blir mer kreativ med strenge rammer, forteller Caroline Ramsdal, designer i Kult Byrå

Tabloid tetris

Underveis i prosessen fikk den nye designprofilen kallenavnet «tabloid tetris». Idéen bak profilen dukket nemlig opp da designerne eksperimenterte med ulike måter å organisere forsiden til en nettavis.

4 Dinside skisser 1
4 Dinside skisser 2

– Her kommer selvtilliten, lekenheten og de tabloide røttene til DinSide godt frem. Samtidig gjør det geometriske og enkle formspråket at uttrykket fortsatt vil fremstå ryddig og oversiktlig, forklarer Caroline.

5 stort bilde Logoskisser

Det kvadratiske formspråket finner man også i deres nye logo.

– Et viktig element i DinSides profil er å vise terningkastene fra produkt-testene deres, og dette er en jobb den nye logoen er skreddersydd for å gjøre. Ikke minst gjør kvadratet i logoen koblingen mellom DinSide og Dagbladets merkevare forøvrig enda tydeligere.

6 Dinside logo1
6 Dinside logo

Vise bredden til DinSide

7 farger
7 Font

– Designprofilen er jo egentlig ganske enkel. Det er få ingredienser, men likevel mange muligheter til å skape varierte uttrykk, forteller Anna Michaelsen, som jobber med design og front-end utvikling i Kult Byrå.

Hun trekker fram den brede fargepaletten som eksempel, der hver av innholdskategoriene nå har fått sin egen basisfarge. Selv om malene til artiklene forblir den samme, får hver av innholdskategoriene sitt eget unike uttrykk.

– Fargesystemet vil gjøre det enklere å navigere seg rundt på siden, i tillegg til å vise den store bredden til sakene hos DinSide. Det gjelder spesielt på forsiden, der du får presentert artikler fra alle kategoriene om hverandre.

8 Dinside artikkel 2
8 Dinside artikkel 1
8 Dinside artikkel 4
8 Dinside artikkel 3
9 Dinside mockup
10 Dinside logo stor