Ny IKEA-katalog, nye produktfilmer

Mange tenker at design bare handler om form. Men for IKEA er det så mye mer. God design handler om å gjøre livet hjemme bedre.

76327 76a74 original
76330 c1ed7 original
76333 a0347 original

– Det er ikke noe problem å lage fine ting, dyre ting, robuste ting. Men for oss er lista lagt mye høyere. En stol skal ikke bare være behagelig å sitte på eller fin å se på, den bør for eksempel også være enkel å rengjøre. Utfordringen vår er å alltid lage møbler som tar hensyn til både form, funksjon, kvalitet, bærekraft og lav pris, forklarer Cathrine Boije, markedskommunikasjonssjef i IKEA Norge.

Med temaet «God design er mer enn det du ser» forteller årets IKEA-katalog om designprosessen hos IKEA mer dyptgående enn tidligere. I tillegg er den krydret med reportasjer som gir et innblikk i noe av det IKEA er opptatt av. Tre av møbelnyhetene er trukket frem som eksempler i TV-filmene.

– Vi skal lage produkter som er tilpasset folk sin varierte hverdag, og med disse filmene ønsker vi å vise frem et par av nyhetene vi er ekstra stolte av, fortsetter hun.

Kampanjen er, i god tradisjon, utviklet av SMFB.

– Målet vårt var å lage taktiske produktfilmer med en liten vri. Varehusene på IKEA er fylt med møbler som er designet på bakgrunn av gode innsikter. Oppgaven vår var å løfte frem noen av disse designtankene, og samtidig vise at IKEA forstår hverdagen til dem som skal bruke møblene, forklarer kreatør Pia Ølstad.


– Og da kan, for eksempel, en stol likså godt være et alt-mulig-oppbevaringsmøbel som et sted å sitte.

Kampanjen startet denne uka i alle kanaler, samtidig som katalogen ble lansert.