Ny visuell identitet knytter Gilde nærmere bonden

Design House har utviklet ny visuell identitet for Gilde. Den nye identiteten styrker koblingen til Gildes eiere, nemlig den norske bonden, og tydeliggjør at Gilde er ensbetydende med norsk kjøtt.

Gilde1

– Det nye designet knytter merkevaren tettere til den norske bonden og tydeliggjør at Gilde er ensbetydende med norsk kjøtt, sier Anne-Mette Spilling, kreativ leder i Design House, og fortsetter. – Å få anledning til å være med og forme det visuelle uttrykket til en av Norges sterkeste merkevarer var en oppgave vi gikk til med stor ydmykhet og respekt. Det nære og gode samarbeidet med Gilde har resultert i en identitet som styrker Gilde som en stolt produsent av norsk mat, og vi gleder oss til å få det nye designet ut til hele Norge!

Gilde2
Gilde3
Gilde4
Gilde6
Gilde8

– Gilde er garantisten for norsk kjøtt i det norske markedet, og en viktig merkevare for norske forbrukere. Med det nye designet ønsker vi å øke kunnskapen til forbrukerne om at Gilde alltid bruker norsk kjøtt, sier Nina Rishovd Stavenæs, markedsdirektør i Gilde.

Gilde7

Samler porteføljen og styrker kobling til den norske bonden

Målet med designendringen er økt synlighet og gjenkjennelighet på tvers av kategorier. Den velkjente Gilde-logoen forblir den samme, men styrkes nå med flere distinkte design-elementer, blant annet en illustrasjon av et gårdslandskap og et nytt stempel. Det nye designet gjør Gildes produktportefølje mer helhetlig, stilren og distinkt.

Arbeidet med den nye identiteten startet i juni 2020, og 400 varelinjer rulles ut i butikkhyllene fra uke 6 og gjennom hele 2022. Utrullingen skjer løpende gjennom hele 2022 fordi Gilde ønsker å bruke opp eksisterende emballasje før ny tas i bruk.

– Samarbeidet med Design House har vært fantastisk, og vi er veldig fornøyde både med hvordan Design House har styrt denne strategisk viktige prosessen, og ikke minst med resultatet av den, avslutter Rishovd Stavenæs.

Gilde5

Involverte byråer

Design House
A

Anne-Mette Spilling

Kreativ leder

N

Nina Kristensen

Seniordesigner

O

Ole Rinnan

Prosjektleder / seniorrådgiver

T

Tine Schiøtt

Produksjonsleder / seniordesigner

M

Margrethe Hallen

Designer / ferdiggjører