Nyhet! IKEA «Made of Stockholm»

Lag nye IKEA-produkter av gamle.

85522 d3226 original
85524 53363 original
85525 68669 original

Når gamle tepper skal byttes ut, er det fort gjort at de havner i søpla. Dette vil IKEA forandre, og har derfor lansert kolleksjonen «Made of STOCKHOLM», en serie på 18 produkter som ikke kan kjøpes, men lages hjemme av det gamle teppet ditt!

– Bærekraft er en av grunnpilarene for IKEAs virksomhet. Vi vil at produktene våre skal leve så lenge som mulig, og selv om vi har en egen tekstilreturordning, er det naturlig og viktig for oss å også inspirere til gjenbruk, sier prosjektleder for markedskommunikasjon i IKEA Norge, Tonje Skjetne Bjørnerem.

– Målet med denne kolleksjonen er at vi skal tenke oss om før vi kaster noe, og forhåpentligvis oppdage at det med små justeringer finnes mange bruksområder for gamle ting, fortsetter Bjørnerem.

Det er teamet Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre i SMFB som står bak kolleksjonen, og utgangspunktet de har brukt for de 18 nye produktene er det ikoniske STOCKHOLM-teppet, som finnes i veldig mange norske hjem. I arbeidet med å finne nye bruksområder til teppet, har byrået gått så grundig til verks at de til og med har gjenbrukt alle bokstavene i Stockholm-navnet.

IKEA.no/gjenbruk kan du lese om alle produktene, samt laste ned manualene til hvert enkelt. Etter hvert vil de ferdige produktene også kunne studeres på en egen utstilling på varehuset. Det kan også bli aktuelt med tilsvarende gjenbrukskolleksjoner for andre produkter.

Filmene er produsert av Stir Animasjon, med Jørgen Westerberg på regi.

Involverte byråer

22656 cabdf original

SMFB