Pushwagner hylles på ED Awards

BEKK inviterer publikum inn i Pushwagners kunstverk, bokstavelig talt.

Til helgen arrangeres European Design Awards i Oslo, en av Europas største designfestivaler. Designbyrået BEKK er en av samarbeidspartnerne med Grafill under festivalen, som i år hyller kunsten til nylig avdøde Terje Brofos, også kjent som Hariton Pushwagner. Bakgrunnen for valget av Pushwagner er blant annet stedet der arrangementet skal holdes, Skur 13, hvor utsiden av bygget prydes av et kjempemotiv laget av kunstneren. Nå vil de at folk bokstavelig talt skal gå «inn» i kunstverkene.

Bygde en Pushwagnesizer

– Vi ønsker å invitere publikum inn i Pushwagners kunstverk og gjøre det tilgjengelig for alle, forteller Hans Christian Øren, kreativ leder i BEKK.

Og for å få til dét, måtte det bygges en helt ny, Reodor Felgen-aktig innretning som kunne visualisere idéen.

Slik funker Pushwagnesizeren: Publikum samler seg rundt et bord der man i fri utfoldelse kan tegne et eller flere ansikter på A3 papir. Papiret blir scannet for så og gå igjennom en «Pushwagnifiserings»-prosess, altså i hans gjenkjennelige former og farger. Ansiktene blir deretter plassert på 1-4 motiver inspirert av Pushwagners mest kjente verk. Tegningene kommer til liv med animasjoner projisert på et stort lerret i salen på Skur 13. Jo flere som tegner og bidrar jo mer liv skapes på lerretet.

Involverte byråer

16939313 1569306133098377 6194816306623432754 n

Bekk

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2018 Stunt/Event

  • Gullblyanten 2018 Håndverk