«Redder» regnskogen med tropisk house

«Save Tropical House» er en kampanje som skal få nordmenn til å engasjere seg og lære mer om regnskogen og hvorfor det er så viktig å bevare den.

85494 a8431 original

Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson er Rein Egerberg og Dagfinn Dreggstadnesmoen i den tropiske house-DJ-duoen R.E.D.D. De har oppdaget hvor dårlig det står til med de tropiske regnskogene og er bekymra. Dersom regnskogen forsvinner, settes hele den tropiske housesjangeren i fare. Etter å ha spurt Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) hvordan de kan hjelpe, lager de låta «Save Tropical House» for å spre budskapet om hvor viktig det er å bevare regnskogen, men er så nedstemte at de ikke klarer å fullføre. Nå trenger de hjelp fra den norske befolkning.

Ved å spille og prøve seg som DJ på www.savetropicalhouse.no kan nordmenn hjelpe R.E.D.D. med å lage ferdig låta og få spredd det viktige budskapet. For å få flere lyder å mikse med må man svare på spørsmål om regnskogen. Den beste miksen blir kåret av en fagjury og vinneren får sitt navn på låta sammen med R.E.D.D.

Se hele kampanjen her: www.savetropicalhouse.no.

Kampanjen er utarbeidet av Gambit H+K på vegne av Norad og Klima- og miljødepartementet. Spillet er laget av Good Morning.

Den 21. juni lanseres den fulle låta på YouTube og Facebook, og slippes fortløpende på strømmetjenester som Spotify og Apple Music.