Schau og Siemens gjør deg (litt) Smartere

Kristopher Schau, Siemens og Hausmann gjør deg (litt) Smartere.

I disse dager kommer Siemens og Hausmann med en nettserie som ikke bare forteller om hva Siemens jobber med, og lover ikke mindre enn at du som ser på blir litt smartere. Med på laget har de fått Kristopher Schausom programleder.

I serien «Bli litt Smartere med Siemens» som slippes på sosiale medier og på YouTube tar Kristopher Schau seeren med på en reise gjennom Norge og treffer ulike eksperter fra Siemens om blant annet hvorfor batteridrevne ferger er en norsk suksess, om hva digitale tvillinger er og hvordan det kan effektivisere industrien, hvordan du kan tjene penger på å eie ditt eget vindkraftverk med mer. For å gjøre de ulike temaene forståelige var det viktig at programlederen for serien var erfaren, god til å stille spørsmål og nysgjerrig selv, og en som skaper stopp-effekt i scrollinga når folk ligger på sofaen, dermed falt valget på Kristopher Schau.

– Mange forbinder Siemens først og fremst med hvitevarer, men Siemens er i dag noe helt annet. Vi vil vise hva Siemens egentlig driver med, sier kommunikasjonsdirektør Stian Thorsrud i Siemens.

– Vi jobber med mange komplekse tekniske løsninger, men ønsket likevel å komme bredt ut. Utfordringen ble derfor å forklare det så enkelt at alle skal også de som ikke er ingeniører skal skjønne det.

I mediespilleren ser du to av episodene. Se flere på Facebook.