Skikkelig brysom – kampanjen som ga Telemark Røde Kors flere frivillige


R8 Edge snudde trenden med frafall av både støttemedlemmer og frivillige til Telemark Røde Kors.

Brysom

– Vi hadde over tid opplevd et visst fall både i frivillig engasjement og antall støttemedlemmer, sier Bjørn Runar Foss Sodeland, kommunikasjonsrådgiver i Telemark Røde Kors.

– Denne trenden måtte vi snu! 

– Løsningen ble å gå til R8 Edge i Porsgrunn og be om hjelp til en kampanje. Vi ønsket oss et konsept som var friskt og annerledes – med mulighet for gjenbruk og videreutvikling. Vi ville ikke bare «gjøre noe», men skape oppmerksomhet og påvirke til handling. – Røde Kors er en fantastisk organisasjon med fantastiske mennesker. Bare i Telemark gjør rundt 2500 frivillige en uvurderlig innsats. De redder liv, bidrar til å forebygge ensomhet, gjennomfører gratisaktiviteter og skaper sosiale møteplasser for barn, unge, voksne og eldre, sier Yvonne Aasbø, daglig leder i R8 Edge. – Det er inspirerende og stort for oss å kunne hjelpe en slik organisasjon!

«Skikkelig brysom»

Etter omfattende innsiktsarbeid og intervjuer med aktive frivillige i Telemark Røde Kors, sto en fellesnevner tydelig fram: Dette er folk som bryr seg! Alle som én! 

Det kreative teamet i R8 Edge foreslo å spille på dette og presenterte begrepet og kommunikasjonskonseptet «Skikkelig brysom».– Bryr du deg, må det være lov å si at du per definisjon er en brysom person, sier tekstforfatter Jan Georg Iversen. – Akkurat som en som gjerne hjelper til, betegnes som hjelpsom. Likevel har ordet brysom fått en bismak. Og er du skikkelig brysom er det slettes ikke positivt. Eller?– Vi mente det måtte være lov å skape stoppeffekt og oppmerksomhet gjennom å snu dette trill rundt. Vi ville fortelle at det å være brysom er det beste du kan være. Og er du skikkelig brysom, eller – mer presist – brysom på den skikkelige måten, er det enda bedre! Se filmen her. Artikkelen fortsetter under.
R8 Edge Røde Kors 1
R8 Edge Røde Kors 2
R8 Edge Røde Kors 3

Ekte mennesker med ekte engasjement

R8 Edge pakket bilen og dro på film- og fototurne gjennom Telemark. Behovet for statister og modeller var ikke-eksisterende: Teamet traff – og portretterte – ekte mennesker med et ekte engasjement; skikkelig brysomme frivillige i Telemark Røde Kors. I kampanjefilmen blir vi kjent med 13 flotte representanter fra syv av Telemarks 17 lokallag. – Kampanjen er kjørt på Facebook, Snapchat og YouTube og skapte trafikk til kampanjesiden på skikkeligbrysom.no, sier Foss Sodeland. – Her ligger «Brysomhetstesten» R8 Edge utviklet for oss: 3 enkle spørsmål med svaralternativer. De fleste fant fort ut at de var mer enn brysomme nok til å bli frivillig i Telemark Røde Kors. Alternativt kan man klikke av for å bli støttemedlem. – Nå er vi blitt enda flere! R8 Edge har gjort en kjempeinnsats og utformet en kreativ og morsom kampanje som har bidratt til økt rekruttering av frivillige i Røde Kors, konkluderer Bjørn Runar Foss Sodeland.

Involverte byråer

290242921 2726424794167677 704991176839619033 n
Edge Branding
N

Nora Thulin Johannessen

Prosjektleder

J

Jan Georg Iversen

Tekstforfatter

A

Arnt Olav Enger

Film