Slipp barna løs!

Nå lanserer MatPrat matstart.no. Et nettsted for barn som vil lage mat.

51178 cf694 original

For å teste MatPrats nye nettsted for barn, og for å senke barrieren for å involvere barna som har lyst til å lage mat, ble Ylva og Nico spurt om de ville åpne hver sin en-dags-restaurant.

– En gjenganger er at barna selv har lyst til å lage mat, men fordi foreldrene er redde for søl og rot, eller for at barna skal skade seg på skarpe redskaper, slipper de ikke til på kjøkkenet, sier strategisjef Jeanette Torp i MatPrat.

Vi vil at foreldrene skal senke skuldrene, og gi barna lov til å lage mat selv. På matstart.no er oppskriftene bygget opp gjennom forklarende bilder, og barna får forslag til oppskrifter, ettersom hva de får lov til å bruke av kjøkkenutstyr. Løsningen er utviklet primært for barn i alderen 9 -12 år, og hovedfokuset er enkle retter som barna kan lage når de kommer hjem fra skolen, men det finnes også noen enkle middagsretter som barna kan lage til familien.

Anorak dro sammen med regissør Andrea Eckerbom og Tangrystan til Fjellhamar og Hommelvik der Nico og Ylva hadde åpnet hver sin en-dags-restaurant. Filmene vises på TV, kino og YouTube.

– Vi oppfordrer alle foreldre til å slippe barna løs på kjøkkenet! Mat barna lager selv, er ofte mer spennende å smake på, sier Mariann Sletten i MatPrat.

Mange foreldre er usikre på hvor de skal begynne når de ønsker å involvere barna på kjøkkenet. I den sammenheng er det utviklet en test på matstart.no/matalder der voksne kan teste sitt barns ferdighetsnivå. Resultatet i denne testen er en god pekepinn på hva barnet ditt kan starte med på kjøkkenet. Konsept, design og utvikling bak nettsiden er Jimmy Royal. Øyedrops har stått for 3D og animasjon.