SMFB sier farvel til Ruter med å ønske velkommen

De siste fire årene har SMFB og Ruter jobbet med å forene storbyen Oslo. Gjennom en samfunnsansvarlig plattform og en rekke holdningskampanjer har de vist at Ruter er kollektivselskapet for alle.

Skjermbilde 2022 03 03 kl 00 04 24

Siden 2017 har Ruter ønsket nyinnflyttede velkommen til Oslo, løftet frem grenseløs kjærlighet, bekjempet utenforskap og snakket om ensomhet. Samtlige kampanjer har blitt utviklet med et mål om å menneskeliggjøre merkevaren og tydeliggjøre rollen den spiller i menneskers hverdag.

Når SMFB nå lanserer deres siste kampanje for Ruter, er tiden inne for å åpne armene for den neste generasjonen med reisende. Det er Maskinen som har stått bak kamera når vi møter nybakte foreldre og deres nyfødte i en hyllest til alle livets mulige veier.

– Først og fremst er vi utrolig stolte av jobben vi gjort sammen med Ruter de siste årene. Det har vært en fantastisk reise både strategisk og kreativt. Jeg synes denne kampanjen oppsummerer reisen vår sammen med Ruter på en god måte, sier Linus Hjellström, kreativ leder i SMFB.

– Denne kampanjen har vi virkelig gledet oss til å vise fram. Det har vært en ære og en glede å få jobbe med fantastisk folk i en merkevare som Ruter, forteller Kristian Kristiansen, CEO i byrået.

Se hovedfilmene her. Saken og flere elementer fortsetter under.

– En slags ny start

– Etter å ha ruget på denne ideen siden før pandemien (som et laaaangt svangerskap), føler vi oss ekstra glade over å endelig kunne slippe den ut i verden, sier Yvonne Waage, ansvarlig for markedskommunikasjon i Ruter.

– Kanskje passer budskapet ekstra godt nå, når vi får en slags ny start samtidig som vi går våren i møte. Det føles samtidig veldig fint og riktig at nettopp denne kampanjen avrunder det gode samarbeidet vi har hatt med SMFB gjennom mange år. Vi håper og tror at den vil bidra til å sette kollektivtrafikken emosjonelt på kartet igjen, som vi har klart flere ganger før, og få flere til å reise mer kollektivt og med glede i tiden fremover.

1 Ruter velkommen skjermer 1920x10802
3 Ruter velkommen skjermer 1920x1080
2 Ruter velkommen skjermer 1920x10803
4 Ruter velkommen skjermer 1920x10804

Involverte byråer

Maskinen Brand Guide JAN23 WIP
Maskinen Filmproduksjon
I

Ida Wildhagen

Produsent

P

Preben Winther Hansen

Regi

M

Magnus Furset

Filmfotograf

J

Jens Henrik Ravn

B-foto

H

Hannibal Lang

Colorist

K

Konradsen

Musikk

E

Eva Rose Furmyr

Fotograf

T

Trond G. Hansen

Lydetterarbeid

Andre involverte

Y

Yvonne Waage

Ansvarlig hos Ruter