Suksesskurset «Elements of AI» får oppfølger

Først lærte de oss hva kunstig intelligens er, nå skal vi få lære å bygge kunstig intelligens selv.

BAI Press material 1

Mer enn en halv million har tatt det internasjonalt lovpriste grunnkurset «Elements of AI», et digitalt selvstudium som gir økt forståelse av hva kunstig intelligens vil bety for vår fremtid. Kurset er underholdende, lettfattelig og fengende. Nå kommer oppfølgeren til det som er ratet som det beste online computer science-kurset globalt, fordypningskurset «Building AI», som skal ta deltagerne et hakk dypere, og lære dem å bygge algoritmer. Norske Feed har sammen med Universitet i Helsinki og finske Reaktor designet og utviklet begge kursene.

BAI Press material 2
BAI Press material 3

«Building AI» lærer deg å bygge algoritmer

Sammen med de nevnte forskningsmiljøene i Finland har Feed påtatt seg den krevende oppgaven å skape neste trinn, der du vil få mer inngående kjennskap til algoritmene som danner ryggraden i AI-teknologien, og få reell kompetanse til å selv begynne å skrive og skape AI-moduler. Det er en fordel om du kan grunnleggende Python-programmering for å få mest ut av kurset, men det tilbyr også øvelser hvor programmering ikke er nødvendig.

– Kunstig intelligens er rundt oss hele tiden, som anbefalingsalgoritmene til strømmetjenester og ansiktsgjenkjenningsteknologi. Vi ønsker å gjøre folk kjent med redskapene som brukes for å skape kunstig intelligente systemer, engasjere dem i denne sosiale endringen i stedet for å bare adoptere hva en teknologisk elite gjør, sier Teemu Roos, professor i Computer Science ved Universitet i Helsinki og forfatter av kursene.

Fredrik Søgaard
fra Feed som har vært produktansvarlig for kurset, sier at det har vært en krevende prosess å få til det vanskelige andrealbumet, men desto mer tilfredsstillende når sluttproduktet har blitt så bra. – Vi er stolte av mye, men den selvjusterte nivåinndelingen gjør at vi er i stand til å imøtekomme individets kompetanse og læringsmål på en utrolig brukervennlig måte.

Resultatet er blitt et bunnsolid produkt som høster lovord i en rekke bransjer og kunnskapsmiljøer.

– Building AI lever opp til forgjengeren Elements of AI, og opprettholder den høye kvaliteten, med relevante beskrivelser, et illustrativt univers og spennende oppgaver, sier Helge Langseth, professor ved Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU.

Langseth understreker også betydningen av at også fordypningskurset er skrevet på en underholdende måte med et godt - og ikke altfor teknisk - språk.

Mulighet for norske bedrifter

Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia, synes det er er svært bra at mer enn 8.000 nordmenn har tatt det første kurset så langt. – Mange av disse er fra de store selskapene, så vi håper nå at enda flere av de små og mellomstore selskapene henger seg på #kiløftet, hvor de investerer i å løfte KI kompetansen i virksomheten. Building AI er et glimrende verktøy for dem til å kunne begynne å arbeide operasjonelt med kunstig intelligens.

Han synes også det er litt ekstra stas at Feed, et av Abelias egne medlemmer har designet og utviklet kurset som har så stor global påvirkning.

Liv Dingsør
, CEO i Digital Norway, ser frem til å bruke Building AI til å heve kompetansen blant norske arbeidstakere ytterligere. – Dette er et svært godt tilbud til teknologer og en utstrakt arm til virksomheter som ønsker å ta del del i den datadrevne økonomien.

– Et viktig bidrag

I regjeringens strategi for kunstig intelligens var et av tiltakene å gjøre nettkurset «Elements of AI» tilgjengelig på norsk gjennom NTNU. Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland var tidlig ute med å oppfordre alle nordmenn til å sette seg inn i mulighetene kunstig intelligens kan gi gjennom å ta kurset. Nå ønsker hun «Building AI» velkommen:

– Vi ser en økende interesse for kunstig intelligens, men trenger at flere har kompetanse slik at norske virksomheter for alvor skal kunne ta teknologien i bruk. At flere og mer avanserte kurs innen kunstig intelligens blir lett tilgjengelig for alle vil være et viktig bidrag til dette, sier Helleland.

Fakta om Elements of AI

  • Elements of AI er ratet som det beste online computer science kurset globalt av Class Central, foran MIT, Stanford og Harvard.
  • Gratis online kurs, kan gjennomføres når som helst, hvor som helst
  • Mer enn 500 000 deltagere siden oppstarten i mai 2018
  • Mer enn 8 000 deltagere fra Norge. Digitaliseringsministerens mål er 100 000 nordmenn
  • Mer enn 170 land
  • 40 % kvinneandel
  • 25 % over 45 år
  • Mer enn 500 selskaper globalt har blitt med på #aichallenge
  • Mer enn 70 norske selskaper er med på #kiløftet

«Elements of AI» har fått bred mediedekning i mer enn 500 nyhetsartikler, blant annet i Forbes, New York Times, Washington Post, Politico, MIT Technology Review og Wired UK. Kurset har vunnet priser som: MIT Inclusive Innovation Challenge, Skills Development & Opportunity Matching, DOGA Merket og Grand One, samt nominasjoner i SXSW Innovation in Connecting People og CogX Finalist in Innovation: Education & Finalist in Best Course in AI.

Involverte byråer

72351055 2291288060975591 8760706601972662272 n

Feed