Tenk om det er telefon fra Hamar

Norsk Tipping og Per Høj vil gjøre folk kjent med hvem som ringer når det står 625 60 000 i displayet.

86826 96613 original
86827 7fdca original
86828 421dc original
86829 ed195 original
86830 8fc41 original

I våres lanserte Norsk Tipping et fast nummer til vinnertelefonen fordi mange millionvinnere unnlot å svare da de så et ukjent nummer. Per Højs oppgave var å gjøre folk kjent med hvem som ringer når det står 625 60 000 i displayet.

– Etter hvert som vi har fått flere måter å kommunisere på, har terskelen for å ringe og ta telefonen blitt høyere. Spesielt når man ikke vet hvem som er i den andre enden, sier planner Torbjørn Aksdal.

Norsk Tipping valgte derfor å ta med vinnertelefonen fra Hamar ut på gata i Oslo og Tromsø for å teste dette. I den første delen av kampanjen var målet å få folk til å lagre nummeret. Løsningen var filmer til Instastories og utendørs der folk reagerer på et nummer de ikke kjenner.

I andre del testet vi. Martin Marki fikk med røret ut på gata og lånte det til forbipasserende. Oppdraget de fikk var å ringe en på kontaktlista. Hvis personen svarte fikk de dele 10.000 kr. Resultatet ble lagt ut i seks episoder på Facebook og Youtube med teasers på instagram.

– Vi er veldig fornøyde med at kampanjen engasjerer målgruppen i tråd med målsetningene våre, og ser at bruk av Instagram stories egner seg godt til å «tease» lengre innhold på YouTube. Men alt starter uansett med godt innsiktsarbeid og den gode ideen, sier ansvarlig for kampanjen i Norsk Tipping, Ingunn Børresen.