The Joy of Giving

Morten Borgestad, NOE, PUSH og Steen & Strøm samarbeider om årets julekampanje fra det tradisjonelle varemagasinet. Årets kampanje er inspirert av originalitet og stil.

Steenstrom

«Mange mener at skikken på å gi julegaver er en uting. Dette er neppe riktig. Skikken er vel forankret i den tradisjonelle måte å feire julen på; den er i pakt med julens innhold og mening. Å gi, det er å elske; grunnlaget for gaven er kjærlighet og hengivenhet. De fleste setter pris på å gi gaver. Lykkelig er den som i sine kjæres øyne kan gjenspeile gleden over gavene

Dette skrivet ble hentet ut fra Steen & Strøm sin årbok fra 1954 og inspirasjonen for årets julekampanje, «The Joy of Giving.» Dette sier noe om hvordan Steen & Strøm, i generasjoner, har vært synonymt med jul. Dette ønsket vi å bringe videre ved å samle en moderne familie rundt julemiddagen.

Bilde 15 11 2023 klokken 09 51 1
Bilde 15 11 2023 klokken 09 51

Igjen samarbeidet Steen & Strøm med fotograf Morten Borgestad og stylist Alva Brosten for å bringe de ulike karakterene til livet. Morten har stått for stills, NOE har utviklet konseptet, art direction, tekst og regi. PUSH har produsert filmen.

– Det var viktig for oss å reflektere den moderne familiesituasjonen mange av oss befinner oss i på julaften, sier Kaia Kongsli, markedssjef i Steen & Strøm.

Så rundt det dekadente middagsbordet finner du den klassiske datteren, den litt gøyale onkelen, IT tenåringsdatteren, den veslevoksne lillebroren, den flamboyante kjæresten (til bestemor) og ikke minst samlingspunktet selv – vertinnen og den litt snobbete bestemoren. De sitter rundt klare rundt julemiddagen og lyser først opp når bestemor entrer rommet og sier «gaver». Når alt er pakket opp er alle strålende fornøyde, men den som gliser aller mest er bestemor.

– Det var viktig for oss å vise at ikke alt nødvendigvis handler om hva man får, men at den største gleden for mange er å gi, sier Kaia Kongsli.

Bilde 15 11 2023 klokken 09 49
For en gjeng: Den moderne familiesituasjonen.
Bilde 15 11 2023 klokken 09 51 2
Klassiske moren: Rundt middagsbordet finnes det ofte en stresset og litt anspent mor. Selv om hun ikke alltid er like god til å uttrykke sin glede over de familiære sammenkomstene, er det egentlig ingen andre steder i verden hun heller vil være.
Bilde 15 11 2023 klokken 09 51 3
Gøyal onkel: Uansett hvilken livskrise onkelen din går igjennom – la han gjøre det med stil. Gaven hans, et par solbriller fra Dior, er helt i tråd med den mer luksuriøse livsstilen han har pålagt seg den siste tiden.
Bilde 15 11 2023 klokken 09 52
IT tenåringsdatter: Familiens IT-girl, tar naturlig rampelyset, bringer en «sassyness» til bordet og som alltid har en annen «litt morsommere» fest å dra på.

For å videreføre kampanjen har vi skapt et helt unikt pop-up univers i 4. etasje i samarbeid med blomsterdekoratørene Ro & Raff. Her kan kunder entre universet til Joy of Giving, handle kranser, blomster og alt man trenger til å dekke julebordet, men også nominere én person de gjerne vil glede denne julen ved å henge et kort på ønsketreet. Her kan du også få pakket inn julegavene dine tilpasset personen du skal gi til. Hver fredag og lørdag i desember vil stasjonen være bemannet og pakke inn nydelige presanger.

Se filmen her.