TV-aksjonen 2021 med interaktiv film

Årets TV-aksjon går til Plan Internationals arbeid med å bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. I år som i fjor er det NORD DDB som står bak utformingen av kampanjen.

TVAK Temapresentasjon forside

TV-aksjonen samler ikke bare inn penger. Det er også en stor kunnskapskampanje der alle i hele Norge får muligheten til å lære mer om hvorfor det er viktig å støtte opp om TV-aksjonen.

I år har dette resultert i en interaktiv film der publikum kan ta valg på vegne av Sara - en jente i et alternativt Norge som blir fortalt at hun skal giftes bort.

Den interaktive filmen ser du her.

– Hensikten er at man skal kunne erfare at det er mange ulike grunner til at barneekteskap forekommer, og at det som regel er et resultat av ytre drivkrefter fremfor at foreldre ikke elsker barna sine. Snarere tvert imot!, sier kreatører i NORD DDB, Simen Ødemotland og Andrea Lütken.

Løsningen har blitt implementert i Gyldendals digitale læringsunivers Salaby, og er nå en del av undervisningsopplegget til barneskole og ungdomsskoleklasser over hele landet.

– Det synes vi er stas.

Løsningen er produsert av Tangrystan og kodet av Dekode.

Se kampanjefilmen her.
NORD DDB Mockup Aker Brygge
TVAK TVAS Mockup Hovedbrosjyre
TVAK TVAS Mockup Diplom

Andre involverte

G

Guri Berndtsson Sanders

TV-aksjonen NRK Plan International Norge

G

Gina Smestad

TV-aksjonen NRK Plan International Norge

M

Maren Thorsen Bleskestad

TV-aksjonen NRK Plan International Norge