Veien til naboen fikk hovedrollen

Veien til naboen i et historisk perspektiv spiller hovedrollen i energiselskapet NEAS sin nye profilfilm utviklet av Trigger og Motion Blur med Emilie Beck på regi.

Neas2

I filmen tar en bestefar oss med på fortellingen om da han var ung gutt på Nordmøre og måtte gå den lange, mørke veien til nærmeste nabo. Veien til naboen viser seg å være en tidslinje som løfter frem betydningen av NEAS-konsernet i lokalsamfunnet fra da til nå. NEAS har vært en del av nabolaget siden 1907. Siden da har nabolaget blitt større og avstandene mindre.

Se profilfilmen her.

– Vi er stolte av å være en aktør som mange i regionen vår forventer seg mye av. Det ansvaret har vi alltid prøvd å leve opp til. Vi tror det handler om å være en god nabo, en som bryr seg. Vår ambisjon er å bidra gjøre det enklere i hverdagen til alle kundene våre. Derfor ønsket vi en profilfilm som viser at nabolaget har blitt større, men at avstanden mellom menneskene har blitt mindre, uttaler Anita Schach Håholm, avdelingsleder Produkt og kundevekst i NEAS.

– For oss var dette en historie som ga fantastiske muligheter for å leke både med stemninger, lys og lydbilde, og som i tillegg var en vakker fortelling om et selskap som virkelig har vært til stede for sin region og de som bor der i flere generasjoner allerede, sier Olina Søyland Bru, som har vært det kreative teamet på jobben sammen med Hanna Sætre.

– Ideer som denne er en drøm for en regissør, når man får lov til å reise og oppleve lokal kultur, fjell og dal og spesielt alle de behjelpelige menneskene som har vært med å lage denne filmen. Det var veldig gøy å jobbe med Neas, og vi fikk så mye gratis med vakre locations, sier Emilie Beck, regissør.

Involverte byråer

Motion Blur
E

Emilie Beck

Regissør

I

Ivan Jamne

Producer, casting og location manager

M

Martine Solberg

Produksjonsleder

M

Marianne Bakke

DoP

E

Espen Rudi

Rekvisitør

Andre involverte

A

Anita Schach Håholm

Ansvarlig hos kunde

B

Bård Munkhaug

Ansvarlig hos kunde