Verdens raskeste butikkansatte

Norges raskest voksende dagligvarekjede knuser verdensrekorden på 5000 meter i nytt kulturbyggene konsept fra Y Story.

Toppbilde KF

Da Extra åpnet den første butikken i Halden i 2006 var det få som trodde de skulle klare å konkurrere med de etablerte lavpris-butikkene. 17 år senere er Extra Norges raskest voksende dagligvarekjede og har etablert seg som en av de 3 store.

For å motivere til videre kamp skal Extra gjennom en rekke stunt skape motivasjon hos de ansatte. Bevise at det ikke finnes noen grenser for hva som er mulig å få til sammen, og at nummer 1 posisjonen ikke er umulig.

Første stunt

15. Juni gikk Bislett Games av stabelen i Oslo, hvor Extra er en av hovedsponsorene. I oppladning til folkefesten gjennomførte lavpriskjeden sitt første stunt; Verdens raskeste butikkansatte. Målet var å se om vanlige butikkansatte klarer å løpe raskere enn verdensrekorden på 5000 meter på 12 minutter og 35 sekunder, som en stafett. For å klare dette måtte hver deltaker løpe en 100-meter med en snitt-tid på 15 sekunder, som tilsvarer 24 km/t.

Jakob Ingebrigtsen, som er Extra-ambassadør, har Europa-rekorden på 5000 meter mente det var en umulig oppgave. De ansatte fra Extra klokket til slutt inn på tiden 12:28.1, drøye syv sekunder raskere enn verdensrekorden.

Y Story har utviklet konseptet og strategien og har jobbet i tett samarbeid med ledelsen i Extra for å realisere stuntet. Alle som var med, er ansatte i Extra. Noe som var et viktig premiss for troverdigheten til stuntet.

– Det ble søkt etter ansatte fra hele landet som skulle være med på rekordforsøket, som ble fulgt opp i forkant for å vite om de kunne klare etappetiden. Det var også viktig med et mangfold i de som deltok, fordi de skal representere hele Extra sier Pål Jespersen og Michael Goksøyr i Y Story.

Stuntet ble lansert samme dag som Bislett Games og ble streamet live på Facebook til alle ansatte i forkant av arrangementet. Filmen ble også vist på Bislett Games.

– Kudos til en utrolig modig kunde! Stuntene skal ta oss til grensen av det mulige, som innebærer risiko og stor fallhøyde. Men troen på styrken i felleskapet motiverer oss til å fortsette. Vi ser frem til å utforske enda flere spektakulære stunts fortsetter teamet.

Se filmen fra stuntet og stuntet i sin helhet under. Landingssiden for kampanjen finner du her.

Hovedfilm.
Se rekordforsøket her.

Involverte byråer

Y Story
Y Story
M

Michael Goksøyr

Tekstforfatter

A

Andreas Kvernflaten

Rådgiver

C

Celine Gjertsen

Prosjektleder

iProduksjon Filmproduksjon
C

Christian Schüssler

Regissør

N

Niklas Røseth

Produsent

E

Espen Olsen

FIlmfotograf

D

Didrik Bråthen

Grade

84646 30ed1 original
Sagveien Resort Lyd
K

Karine Klundby

Produsent

T

Terje Rangnes

Sportskommentator