Visuell identitet oversatt til lyd og lys

Andreas Rød Skilhagen og Studio Levi Bergqvist har skapt to interaktive lysskulpturer i forbindelse med bursdagen til TAG Arkitekter.

I år fyller arkitektkontoret ni år, de er 70 ansatte og har kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. Skilhagen, i samarbeid med Studio Levi Bergqvist, jobber i dag med en rekke prosjekter for TAG, og forrige fredag lanserte de to interaktive lys-skulpturer i forbindelse med selskapets bursdagsfeiring.

Skulpturene baserer seg på den visuelle identiteten sine grunnprinsipper, og underbygger konseptet om modulbasert arkitektur. Evnen til å finne originale løsninger på tross av et modulbasert utgangspunkt.

Inspirert av Sol Lewitt-skulpturene «Incomplete Open Cubes», utviklet Skilhagen et eget skriftsnitt med utgangspunkt i en kube. Ved kun å basere seg på kubens konstruksjon ble det skapt 50 ulike variasjoner av navnetrekket TAG.

Skulpturene ble laget av den nederlandske duoen Children of the Light og lyden ble skapt av det tyske selskapet CatK.

– Dette har vært et utrolig spennende samarbeid, på tvers av fagdisipliner og landegrenser, og resultatet er noe alle involverte kan være stolte av, sier Skilhagen.

I dag står skulpturene plassert på kontorene i Oslo og Trondheim.

Blabla
Fra venstre: Luke Meints (Innleid ingeniør), Christopher Gabriel (Children of the light) og Arnout Hulskamp (Children of the light) Andreas Rød Skilhagen (Skilhagen) og Levi Bergqvist (Studio Levi Bergqvist).

Involverte byråer

Studio Levi Bergqvist